PM: Kumus on käinud 50 000 külastajat

28. aprill 2006, 07:34

Kaks kuud tagasi avatud Eesti Kunstimuuseumi Kumu on juba külastanud ligi 50 000 inimest, mis teeb päevas üle tuhande huvilise.

Selle nädala keskpaigaks oli Kumu näitusi külastanud 47 945 inimest, lisaks on muuseumi auditooriumi üritustel ning erinevates haridusprogrammides osalenud ligi 10 000 inimest, kirjutab Postimees.

Päevas külastab Kumut keskmiselt 1200–1300 inimest ning lisaks käis Kumu tasuta päeval kokku üle 3600 inimese. 'On mõistetav, et kõige enam soovitakse vaadata kõiki Kumu näitusi, kuigi piletisüsteem lubab vaadata näitusi ka eraldi,' ütles Kumu direktor Sirje Helme.

Populaarsed on nii Kumu maja tutvustavad ekskursioonid kui ka kunstiekskursioonid Korraldatud on 366 eestikeelset ja 73 võõrkeelset ekskursiooni. Kõige enam ekskursioone on tehtud eesti, soome ja inglise keeles, järgnevad vene-, prantsuse- ja rootsikeelsed.

'Turismihooaeg on küll alles ees, aga praegugi käib Kumus väga palju välismaalasi, eeskätt muidugi meie põhjanaabreid,' ütles Helme.

Eesti Kunstimuuseumi peadirektori Marika Valgu sõnul on see rõõmustav, et külastajaid on olnud rohkem, kui planeeriti.

Kuigi Kumu püsiekspositsioon jääb avatuks kuni 2008. aasta alguseni, alustab muuseum juunis ka aktiivse näituseprogrammiga. Selle suve suurprojekt on vendade Kristjan ja Paul Raua tööde näitus 'Ühest sajandist teise. Kristjan Raud ja Paul Raud'.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing