Prantsusmaa avab osaliselt oma tööjõuturu

28. aprill 2006, 11:41

1. maist avab Prantsusmaa osaliselt oma tööturu ELi uute liikmesriikide kodanikele – töötajaid oodatakse ametitesse, kus töökätest on puudus.

Need alad on ehitus ja avalikud tööd, hotellindus, toitlustus ja restoranid, põllumajandus, mehaanika ja metallitööd, tööstus, kaubandus ja müük, puhastustööd, teatas täna Prantsuse Suursaatkond Eestis.

Nende ametite jaoks seatakse sisse lihtsustatud töölubade süsteem, mis võimaldab tööandjal ilma probleemideta võtta tööle töötajaid kaheksast uuest liikmesriigist. Erinevalt seni kehtinud korrast, ei ole tööandja Prantsusmaal, kes soovib tööle võtta uute liikmesriikide kodanikke, enam kohustatud otsima eelnevalt töötajaid siseriiklikult turult ega põhjendama oma töölevõtu soovi tööturuametis.

Prantsusmaale tööle minevad eestlased hakkavad saama võrdväärset palka prantslastega, samuti kehtib neile samasugune sotsiaalkindlustussüsteem. Diskrimineerimine on välistatud ja Euroopa Liidu uute liikmesriikide kodanikke hakatakse kohtlema teistega võrdselt, teatas saatkond.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing