Alepõllunduse kombed on sügavalt juurdunud

Mati Feldmann 02. mai 2006, 00:00

Muistsed eestlased võitsid metsalt põllumaad alepõletamisega. Metsale tuli otsa - pärast oli lage maa veel rammusa tuhakihiga väetatud. Ilmselt istub see iidne põllundusvõte meie geenides sügaval sees. Pluss motoorse rahutuse all kannatavad püromaanid, keda leidub igas ühiskonnas, sealhulgas küpsetes. Iga tuldvõttev siiluke tuleb mustaks põletada.

Ilmselt ma räägin siin valele auditooriumile - ettevõtlikud inimesed ei kuluta aega kusagil salaja tikke kraapsides, pigem on need poisikesed, kes hiljem kusagilt ohutust kaugusest vaatemängu jälgivad. Aga volitatud instantsid peaks ka "põletatud maa" taktikat kasutama: põlengu tekitajatele (või nende vanematele) maksimaalne 18 000kroonine trahv!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing