Poola võrdleb gaasitoru Hitleri-Stalini paktiga

ÄP 02. mai 2006, 00:00

Poola kaitseministri Radek Sikorski sõnul on Saksamaa kantsler Angela Merkel tagasi lükanud Poola ettepaneku Läänemere alla rajatava gaasijuhtme projekt uuesti läbirääkimisteks avada, kirjutas Financial Times. See suurendab riski, et edaspidi võib ka Poola langeda samasuguse surve alla nagu Ukraina aasta alguses, kui Gazprom gaasitarned katkestas.

"Poolas oleme me eriti tundlikud igasuguste koridoride ning üle meie peade sõlmitud lepingute suhtes," ütles Sikorski nädalavahetusel Brüsselis toimunud konverentsil. "See oli Molotov-Ribbentropi traditsioon," ütles ta, viidates 1939. aastal Venemaa ja Saksamaa vahel sõlmitud Poola jagamise lepingule.

Ka ELi energiavolinik Andris Piebalgs kritiseeris Saksamaad "teistele riikidele vastuvõetamatu projekti jätkamise eest, seda isegi arutamata".

Veidi enam kui kuu aega tagasi avaldasid Euroopa Liidu liidrid kevadisel ülemkogul üksmeelselt toetust ELi ühtsele energiapoliitikale, mis peab suurendama ELi kaalu läbirääkimistel tarnijatega kolmandatest riikidest, sh Venemaalt, ning vähendama sõltuvust importenergiast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing