RLK teenis poole suurema kvartalikasumi

ÄP 02. mai 2006, 00:00

Ettevõtte käive kasvas 12,1 protsenti, 365,2 miljoni kroonini. Müügimaht Baltimaades oli 11 000 tonni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 10,1%.

"Müügimahtude kasv, parem planeerimine ja tulemuslikkus ning erakorraliste kulude puudumine lubasid esimeses kvartalis kõigil grupi ettevõtetel kasumlikult tegutseda. Märgatav kasumlikkuse tõus toimus meie Läti ja Leedu tütarettevõtetes," kommenteeris Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm. "Käibe kasvu mootoriks oli eelkõige eratarbimise tõus, mida kinnitab jaemüügimahtude kasv kõigis Balti riikides, eriti just Eestis ja Lätis. Samuti suurenes eksport väljapoole Balti riike."

"Meie tegevust mõjutab üha enam jaekaubanduse aina kiirenev konsolideerumine kõigis Baltimaades - ketikaupluste osakaal ettevõtte käibes kasvab pidevalt," lausus Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Anne Mere. "Tarbimises on kõigis Balti riikides täheldatav suund kõrgema hinnatasemega toodete eelistamisele, enim on kasvanud just värske liha ja suitsulihatoodete müük ning vähenenud keeduvorsti müük. Üha enam valib tarbija väikepakendis kindlakaalulise toote."

Rakvere Lihakombinaat ekspordib oma toodangut Saksamaale, Poola, Taani, Rootsi, Soome, Moldaaviasse, Kreekasse, Itaaliasse, Valgevenesse, Venemaale, Lätti, Leetu, Ukrainasse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing