Tippjuhid jagasid tudengitele kogemust

Ralf-Martin Soe 02. mai 2006, 00:00

TTÜ aulas olin üks 250st tippjuhte kuulama tulnud tudengist. Jõudsin kohale IT-firma Helmese omaniku Jaan Pillesaare ettekandeks.

Pillesaar pajatas, et juhiks olemine tähendab kõige muu hulgas ka 70 tunni pikkuseid töönädalaid ning oma vigade julget tunnistamist. Ta lisas, et hea juht tagab selle, et töötajatel oleks tore. Näiteks käis hiljuti kogu tema firma mitte Lõuna-Eestis, vaid Kanaaridel puhkamas.

Pillesaar kannustas tudengeid olema nemad ise ning tegema seda, mis neile kõige rohkem meeldib.

Kinnisvarabüroo Uus Maa juhatuse liige Urmas Laur ütles, et ta ei teadnud veel ülikooli viimasel kursusel, mis temast saab. Laur helistas tööotsijana Uus Maa maakleri kuulutuse peale ning tööintervjuul pakuti talle ootamatult tegevjuhi kohta. "Paar päeva pärast kuulutuse lugemist olin mina see, kes samale kuulutusele vastajaid tööle võttis," rääkis Laur suurest juhusest.

Postimehe juhatuse esimees Erik Roose võrdles meediajuhti tsirkusedirektoriga, kes peab kõigega hakkama saama. Ta tegi juhiks olemise tudengitele väga lihtsaks: tuleb vaid otsustada ja vastutada, samas on see vähemalt 50 protsendile inimkonnast orgaaniliselt vastuvõetamatu.

Esinemislembeline SBM Panga tegevjuht Riho Rasmann rääkis tudengitele oma elu juhustest. Näiteks sellest, kuidas Ain Hanschmidt tegi talle pakkumise juhtida Ühispanga Tallinna kontorit, kuigi ta ei teadnud panga juhtimisest sel ajal mitte midagi.

"Alluvad ei eeldanud, et ma ei teadnud mitte midagi," rääkis Rasmann, kes suurte reformide ja ühinemiste järellainena tulevat paigalseisu kartes hoopiski Tallinna Sadama juhatuse esimeheks sai. "Sadamast ei teadnud ma ka mitte midagi, täiesti juhuslikult leidsin ajalehest kuulutuse, kus otsiti juhatuse esimeest, ja saingi selleks," rääkis Rasmann.

Tallinna Ülikooli üliõpilane Alo Naelapea tuli konverentsile, et näha, missuguste inimestega on tippjuhtide puhul tegemist: "Näed ära, mida tippjuht teeb ja mõtleb," lisas Naelapea.

TTÜ majandusteaduskonna tudengid Anu Liinev, Jaana Allik ja Karita Kivi soovivad tulevikus juhtideks saada. Anu Liinev ütles, et konverentsil esinevad juhid olid väga erinevad. "Üks räägib, et kõige olulisemad on teadmised, samas teine väidab, et tähtsam on kogemusi omandada," lisas Liinev.

Tudengiorganisatsiooni AIESEC esindaja Liisi Ots juhtis tähelepanu sellele, et konverentsile tulnud inimene ei pruugi saada juhiks: "Ma ei imesta, kui paljud siia tulnud on paari kuu pärast sekretärid," kommenteeris Ots.

Projektijuht Gerli Veermäe sõnul helistati umbes kahekümnele tippjuhile ning neile pakuti võimalust teha reklaami, olla nähtav ning värvata tulevast tööjõudu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing