Turule on tulnud terviklikud kinnisvarakülad

Ketlin Priilinn 02. mai 2006, 00:00

Uues, Saku vallas asuvas Metsaveere elamurajoonis on võimalik osta täiesti valmis maja - tegemist on kiire ja mugava võtmed-kätte-lahendusega.

Urmas Ild SRV Ballista ASist, kes on Metsaveere elamurajooni projektijuht, kinnitab, et tegemist on kliendi jaoks äärmiselt mugava terviklahendusega. "Täpselt on teada, milline naabermaja välja näeb, suuri kõikumisi majade välimuses ei ole," selgitab ta. "Majad saavad ühel ajal valmis ning ikkagi on ka mingisugune tagatis olemas, et elamurajooni ümber rajatakse vajalik infrastruktuur."

Ild ütleb, et võtmed-kätte-lahendus on väga lihtne - klient ei tarvitse pead vaevata kõikvõimalike ehitusprobleemidega, mis ise ehitades kindlasti ette tulevad. "Ja kui hakata mõtlema sellele, kui palju aega ja raha võtab sobiliku koha ja korralike ehitajate otsimine, tuleb meie pakutav lahendus kindlasti kokkuvõttes ka soodsam," usub Ild.

Samas ei oska ta hetkel veel öelda, kas sedasorti projekt on arendaja jaoks kasulik või mitte. "SRV jaoks on see esimene "pääsuke" Eestis," ütleb ta. "Selle käigus alles teeme endale selgeks, kas ja kuivõrd kasulik see meile on."

Ühistranspordi võimaluste kohta lausub Ild, et Rapla suunal käib iga tunni järel marsruuttakso ja tavalised liinibussid sõidavad ka siit mööda.

Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevdirektori asetäitja Andrus Soonseina sõnul on tegemist Eestis üsna uudse lahendusega, mida varem ei ole praktiseeritud. "Kliendi jaoks on see kindlasti suur võit," kinnitab ta. "Kogu rajoon on ühes stiilis ja väga nägus, valmimisperiood on lühem kui ise ehitades."

Soonsein ütleb, et maju kujundades on arhitektid mõelnud igasugustele peredele, maju on nii suuremaid kui väiksemaid.

"Hooned ei ole küll täpipealt ühesugused, aga nad sobivad kõik omavahel," selgitab Soonsein. "Kui inimene ikka ise ehitaja ei ole, siis on sobivate tööliste leidmine kallis ja närvesööv tegevus."

Ta lisab, et ka siseviimistlusstiile on väga erinevaid ning nende hulgast leiab kindlasti igaüks enda jaoks sobiva - on nii tagasihoidlikumaid kui ka luksuslikumaid lahendusi.

Majade hinnad algavad Soonseina sõnul 2,5 miljonist kroonist - 166,3 ruutmeetri suuruse maja eest. "See hind on siis koos kõigega - terrass, varjualune, kuur, esimese astme siseviimistlus jne," kinnitab ta. "Suuremate, alates 206,2 ruutmeetri suuruste majade hinnad algavad aga juba 3 miljonist kroonist."

Samas lisab Soonsein, et kuna kinnisvara pidevalt kallineb, ei ole välistatud ka Metsaveere elamurajoonis elamute hindade tõus.

Sisearhitekt Katrin Kaevatsi sõnul olid sisekujunduslahendused inspireeritud hetketrendidest ja -suundadest.

"Oleneb majast, sest erinevates majades on erinevad plaadid ja paketid," ütleb ta. "Kahekorruselises majas ühtemoodi, ühekorruselises teistmoodi. Püüdsime vältida olukorda, kus kallima maja ostnud inimene avastaks, et odavam maja on kujundatud täpselt samamoodi nagu tema oma."

Kaevats räägib, et üsna paljude majade puhul on Metsaveeres kasutatud julgemaid värvilahendusi, kõik ei ole sugugi mitte ainult hallides ja beežides toonides, nagu viimasel ajal moes on.

"Oluline oli, et igaüks leiaks enda jaoks midagi sobivat," räägib ta. "Seega on osa maju kujundatud modernselt, teised keskklassile iseloomulikult, kolmandad aga väga ekstravagantselt."

Metsaveerega sarnane arendus kerkib tänavusest talvest alates ka Pärnu lähistele Audru valda, kandes Kuldlõvi elamurajooni nime. Kuldlõvi elamurajoon jääb Pärnu linnapiirist 4,5 kilomeetri kaugusele ning kehtestatud detailplaneeringu järgi saab tekkivas "külas" olema 95 eramut, neli neljakorterilist kortermaja ja neli ridamaja.

Arendatavasse kinnisvarakülasse on võimalik valida maja viie erinava Lõvi-nimelise projekti hulgast, elamu ehitatakse valmis välisviimistlusega majakarbina. Kokkuleppel on võimalik osta ka võtmed-kätte-variant. Välisviimistlusega majakarbi hinnad (koos krundiga) algavad 1,06 miljonist kroonist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing