EPL: Kilk kardab, et Weroli tehas Painkülas pannakse kinni

02. mai 2006, 07:09

Ärimees Rein Kilk pelgab, et tõenäoliselt peagi Weroli uueks omanikuks saav Kalevi ja Urmas Sõõrumaa firma paneb Painküla tehase kinni ja kolib selle mujale.

Weroli erastamiskonkursil Dovelin Balticule alla jäänud ning konkursi tulemused vaidlustanud Kilk leiab, et Sõõrumaa ja Kalevi huvi on osta Weroli turg, ent kolida tehas logistiliselt paremasse asukohta kuhugi sadamasse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Werolis kasutatava tehnoloogia eripära arvestades on Kilgi sõnul uute omanike jutud tootmise viimisest kahte vahetusse sama rumal kui soovitus hakata Kalevis šokolaadi tootma mitte kakaooast, vaid tammetõrudest, mis annaks kindla kokkuhoiu.

Kilk arvutas, et Weroli uutel omanikel tuleb isegi Painküla tehase sulgemine ja uue tehase paremasse asukohta rajamine odavam kui riigile pakutud 52 miljoni krooni tasumine, 30 miljoni ettevõttesse investeerimine ning Weroli võlgade tasumine. Werol võlgneb Kilgi firmale 72 miljonit krooni.

Põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup kinnitas, et Dovelin Balticu äriplaan vastab täielikult erastamistingimustele, 30miljonilise investeerimiskohustuse kohta on antud garantii. Kui uued omanikud erastamislepingut ei täida, on võimalik leping üles öelda.

Kohus otsustab homme, kas Kilgi avalduse alusel Weroli müügi peatamine on põhjendatud või mitte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing