EPL: Peaminister kutsus Rüütlit loobuma

02. mai 2006, 07:13

Peaminister ja Reformierakonna esimees Andrus Ansip kutsus president Arnold Rüütlit üles presidendivalimistel osalemisest loobuma.

'Usun, et ka Arnold Rüütel ise nõustub minuga, et nii nagu tõeliselt suure ja targa sportlase tunneb ära otsusest lahkuda areenilt pärast suurvõitu, nii tunneb ka tõelise riigimehe ära õigeaegsest otsusest sillutada ja anda teed noorematele,' ütles peaminister laupäevasel Reformierakonna üldkogul. 'Me usume, et Eesti vajab teatepulgavahetust.'

Ansip kinnitas Reformierakonna soovi valida president Riigikogus ning valmidust selle nimel teiste erakondadega koostööd teha, kirjutab Eesti Päevaleht.

Samas märkis ta, et Rahvaliidu otsust ühise kandidaadi otsimisest loobuda on nähtud koalitsioonikoostöö ühe proovikivina, mis näitab tõsiste erimeelsuste teket. 'Muidugi oleks mul hea meel, kui ka Rahvaliit oleks valmis protsessiga liituma – ja ma kinnitan, et uksed selleks on Rahvaliidule jätkuvalt avatud,' ütles Ansip.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing