PM: Ligi poolesaja vanalinna maja fassaadid osutusid ohtlikuks

02. mai 2006, 07:37

Pärast läinud talve õnnetust, kus inimesele sadasid maja karniisilt kaela tellised, tegi Tallinna ehitusjärelevalve vanalinna majade põhjaliku ülevaatuse.

Ülevaatuse tulemusena said 46 vanalinna maja omanikud ettekirjutuse maja fassaadi parandamiseks, kirjutab Postimees.

'Inspektorid käisid vanalinna läbi ja vaatasid, millistel majadel on karniisidel krohv maha tulnud või sealt midagi pudenenud, ning tegid majaomanikele ettekirjutused,' lausus Tallinna linnaplaneerimisameti ehitusjärelevalve teenistuse direktor Rain Seier. 'Eesmärk on majaomanikele meelde tuletada, et majad tuleb korras hoida ja need ei tohi inimestele ohtlikud olla.'

Tallinna linnaplaneerimisameti ehitusjärelevalve teenistuse vanemspetsialisti Mari Viilopi sõnul olid suure tähelepanu all eelkõige just kõige käidavamate vanalinna tänavate majad ning jälgiti majade fassaade ja karniise, et need ei kujutaks endast möödakäijatele ohtu.

'Kokku on juba saanud või veel saavad ettekirjutuse 46 ehitise omanikud, nende majade fassaadid on sellises seisus, et need võivad olla inimestele ohtlikud, sealt võib pudeneda krohvitükke või midagi muud,' märkis ta.

Oma ettekirjutuses kohustab ehitusjärelevalve majaomanikku fassaadi kohe korda tegema ning ähvardab karistada sunniraha väljanõudmisega, kui omanik hoiatusest välja ei tee. Samas ei ole ettekirjutuses otsest kuupäevalist kordategemise tähtpäeva, kuid ehitusjärelevalve soovib omanikelt teavet maja parandamise kohta.

Ettekirjutuse saanud majade seas on seejuures ridamisi linna enda omandis või kaasomandis olevaid hooneid, samuti said või peatselt saavad hoiatuse riigikantselei, kodakondsus- ja migratsiooniamet ning kunstimuuseumi ehitamise sihtasustus.

Ridamisi oli ohtlikke maju näiteks väga käidavatel Pikal ja Laial tänaval, kus kohati said ettekirjutusi terved majade read kõnnitee ääres.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing