Eesti Sisearhitektide Liit jagas parimatele aastapreemiaid

Tiina Kolk 03. mai 2006, 00:00

Žürii (esimees sisearhitekt Mari Kurismaa, liikmed sisearhitektid Argo Vaikla ja Maarja Valk-Falk, kunstiteadlane Andres Kurg, disainer Aivar Habakukk, arhitekt Illimar Truuverk ning ajakirjanik Tiina Jõgeda) andis sel aastal välja veel teisegi ühiskondliku interjööri preemia. Samas loobuti väheste osalejate tõttu nii kodu- kui ka esemepreemiast.

Publitsistikapreemia sai Leila Pärtelpoeg raamatu "Pööningul. Auf dem Dachboden" eest.

Leonhard Martin Vene (1902-1994) kogu tutvustades avab Pärtelpoeg Eestis leiduva vana mööbli iseloomu ja eripära.

Näituse kujunduse preemia läks Malle Jürgensonile, Krista Leplandile ja Tea Tammelaanele Eesti Maanteemuuseumi näituse "Tee ajalugu" eest. Kujundajad on siin loonud interaktiivse muuseumi, kus külastajad saavad helitaustade saatel sahtleid avades, valgusstende kasutades, filme ja videoid vaadates, mõningaid eksponaate proovides teavet teedeloost - ürgajast tänapäevani.

Ajaloolise interjööri preemia pälvisid Juta Lember ja Aulo Padar Rahvusooperi Estonia sisekujunduse eest. Publikuruumides on põhjalikult uuendatud valgustust ja värvilahendust, puhastatud välja vanu kihistusi. Mitmetähenduslik ja nõudlik hoone sisaldab nii algset juugendlikku Armas Lindgreni kui ka hilisemat Alar Kotli kihistust. Värske värvilahendus annab sõjajärgsele laemaalile uue hingamise.

Ühiskondliku interjööri preemia said Katrin Kaevats ja Peeter Pere Pääsküla raamatukogu siselahenduste eest. Kahekordne kuupjas maja on planeeritud ja kujundatud lihtsalt. Teine ühiskondliku interjööri preemia otsustati anda ASi TTP ärihoone arhitektile ja sisearhitektile Meelis Pressile.

Žürii hindas hoone terviklikkust ja erilist perfektsust detailideni. "Tundus täiesti võimatu sellele majale mitte preemiat anda," sõnab Mari Kurismaa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing