ÄL: Jalaxi kelgud vuhisevad Stiga kaubamärgi all

03. mai 2006, 07:46

Jalaxi juhid kirjutasid alla pikaajalisele lepingule rootslaste GGP Sweden ABga.

Lepingu kohaselt alustab Järvamaal tootmist omav Jalax juba saabuval suvel Stiga kaubamärgiga varustatud kelkude valmistamist, mida on kokku üle kümne mudeli. Seadmed selleks jõudsid samuti Eestisse, kirjutab Ärileht.

Koostööleping rootslastega tähendab firmale ligi 15 miljoni krooni suurust lisakäivet aastas, uusi töökohti, miljonitesse kroonidesse ulatuvaid investeeringuid tootmisvahenditesse ja -hoonetesse.

“Ainuüksi tootmispinda vajame juurde ligi tuhat ruutmeetrit, kolm miljonit krooni läheb seadmetele, esialgu toob tootmise laiendamine juurde kümme uut töökohta,” täpsustas Jalaxi juhatuse esimees Jaanus Turba.

Laienemine tõi kaasa ka vajaduse uute spetsialistide järele. Nii alustas mais Jalaxis tööd seni Eniro Eestit juhtinud Peeter Allik. 'Jalaxi rahvusvahelised projektid on uus ja huvitav väljakutse,' põhjendas Allik. 'Olen firma edus veendunud.'

Esimesed sada kelku peavad jaanipäevaks valmis olema. Ettevõtte tegevdirektor Laur Lubja märkis, et tegu on testpartiiga. Kui kõik klapib, peavad järgmised 25 000 tükki valmima augustiks. Kokku plaanib Jalax toota aastas ligi 140 000 kelku, seda esialgse lepingu järgi kolmel aastal.

GGP Sweden AB Stiga spordi- ja mängude osakonna direktor Nils-Gunnar Ulriksson ütles, et seni valmistati Stiga kelke Tšehhis. Õieti nende metallkonstruktsioone – värvimine, komplekteerimine ja pakendamine toimus Rootsis.

Tootmine koliti tema ütlust mööda Eestisse, kuna Jalax suudab pakkuda täispaketti: piiri taha rändavad Stiga kelgud Paidest juba pakitult. 'Kaalusime, kas jätkata Tšehhis või kolida Leetu või Eestisse. Lõplik valik langes Jalaxi kasuks, kuna firma on suuteline pakkuma nii kvaliteeti kui ka konkurentsivõimelist hinda,' põhjendas Ulriksson.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing