ÄL: Sonny Aswani tahab püsti panna hiiglasliku messikeskuse

03. mai 2006, 07:32

Singapuri ärimehed Tolaram Grupist eesotsas Sonny Aswaniga kavandavad Eestis uusi investeeringuid.

Grupi kalliskivi Kehra paberivabrikut ootab ligi 450 miljoni kroonine rahasüst, Sindi tekstiilitööstust Qualitex 25 miljonit krooni. Lisaks tahab Aswani Eestis püsti panna hiiglasliku tuhande või enama kohaga messi- ja konverentsikeskuse, kirjutab Ärileht.

'Kui leiaksin sobiva krundi kusagil linna lähedal, siis viiksin projekti järgmisesse faasi,' kinnitab Aswani. Ta räägib, et suur messikeskus on Singapuri mõistes 100 000-150 000 ruutmeetri suurune – vähemalt 10-20 jalgpalliväljakut – ega ei sea piire ühegi ürituse korraldamiseks.

Milleks väikesel Eestil sellist keskust vaja on? Sellepärast, et singapurlased on näiteks välja arvutanud rusikareegli, et iga konverentsile jäetud dollar toob kogu majandusele 11-12 dollarit. Võidavad kõik: hotellid, kaubandus, transport, sadamad, lennujaam jne.

'Eesti on ideaalne paik suurte näituste ja konverentside korraldamiseks. Siin peaks lõpetama odavate nädalalõputuristide meelitamise ning suunama jõud suurte ürituste korraldamisele,' leiab Aswani. Ta lisab, et näiteks Moskvasse ei taha enam keegi messile minna: linn on liiga suur ja ummikuterohke, hotelliöö maksab vähemalt 300 dollarit ja majutuskohti on puudu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing