Tartu tõstab eluasemekulude kompenseerimise piirmäärasid

03. mai 2006, 17:22

Tartu linnavalitsus teatas, et tegi ettepaneku toimetulekutoetuse maksmisel arvestatavate eluasemekulude piirmäärade tõstmiseks.

Kui volikogu ettepaneku heaks kiidab, tõuseb toimetulekutoetus alates 1. juulist eluruumile tehtavate kulutuste ulatuslikuma hüvitamise võrra. Kaheksast eluasemekulu piirmäärast tõuseb viis.

Korteriüüri või hooldustasu kompenseerimise piirmäär hakkab olema senise 25 krooni asemel 30 krooni ruutmeetri kohta.

Kaugküttega või soojaveevarustusega eluruumi küttekulu kompenseeritakse kuni 30 krooni ruutmeetri kohta kuus ja kaugkütteta (ahi-, gaasi- ja elektriküttega) eluruumi küttekulu senise 16 krooni asemel kuni 20 krooni ruutmeetri kohta kuus.

Hoonekindlustuse ja maamaksukulusid arvestatakse senise 50 sendi asemel mõlemal juhul kuni 1 kroon ruutmeetri kohta kuus ning tarbitud majapidamisgaasi maksumus kompenseeritakse senise 75 krooni asemel 100 krooni kuus üheliikmelise pere kohta ja senise 50 krooni asemel 75 krooni kuus iga järgneva pereliikme kohta.

Tarbitud vee- ja kanalisatsiooniteenuste maksumus kompenseeritakse endiselt kuni 4 kuupmeetrit üheliikmelise pere kohta kuus ning kuni 3 kuupmeetrit iga järgneva pereliikme kohta kuus.

Tarbitud elektrienergia maksumus võetakse toetuse arvestamisel arvesse endiselt vastavalt kuni 200 krooni üheliikmelise pere kohta kuus ja kuni 90 krooni iga järgneva pereliikme kohta kuus. Muutmata jääb ka olmejäätmete veotasu piirmäär, mis on kuni 55 krooni üheliikmelise pere kohta kuus ning kuni 40 krooni iga järgneva pereliikme kohta kuus.

Piirmäärade muutmine puudutab umbes 450 igakuist toimetulekutoetuse taotlejat, kellele kompenseeritakse koos toimetulekupiiri tagamisega eluruumile tehtud kulutusi. Toimetulekutoetust on õigus saada üksi elaval isikul või perekonnal, kelle kuu netosissetulek pärast eluruumi kulude mahaarvamist vastavalt kehtestatud piirmääradele on alla toimetulekupiiri.

2006. aastal on üksi elava või perekonna esimese liikme toimetulekupiiriks 750 krooni kuus ja iga järgneva pereliikme kohta 600 krooni kuus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing