Kohus pikendas Weroli müügikeeldu

Martin Hanson 04. mai 2006, 00:00

Põllumajandusministri nõunik Maido Pajo ütles eile, et nüüd algab tõenäoliselt kohtuprotsess. Vaidlevateks poolteks on Werolit müüv põllumajandusministeerium ja müügi vaidlustanud Pere Leib, kelle pakkumise taga on ärimees Rein Kilk. Viimane on omandanud ka ligi 75 miljoni krooni väärtuses Weroli võlgu ning investeerinud tehasesse veel kümneid miljoneid kroone. "Kohtunik tegi lühimääruse ilma põhjendusteta," kommenteeris Pajo kohtu otsust müük peatada, ning lisas, et enne ei saa midagi teha, kui protsess on läbi.

"Seda, kui kaua kohus kesta võiks, ei tea. Samas on tegemist mõttetu vaidlusega, sest Pere Leib nõudis eelläbirääkimisi, mida aga ei saa pidada, kuna aktsiate ostupakkumisel oli oluline hind ja ainult hind. Ma ei usu, et Kilk selle kohtuprotsessi alusel saab tehase kätte," sõnas Pajo.

Pere Leib Tootmise juhatuse liikme Eero Mikenbergi sõnul soovivad nemad, et kohus võtaks seisukoha, kas erastamisotsus oli õige ning juriidiliselt selge.

"Kuidas meie reageerime, kui halduskohtuotsus tuleb, veel ei tea. Me teeme kõik, et Werol Tehased jätkaks tootmist ning samas mahus. Me tahame teada saada, miks olid topeltstandardid, oli vaja ju esitada äriplaan, kuid määras vaid hind," ütles Mikenberg.

Mikenberg lisas veel, et Werol Tehaste avaliku enampakkumise võitjaks tunnistatud Urmas Sõõrumaa firma Dovelin Baltic ei ole nende poole pöördunud, et probleemile lahendus leida. Samas tunnistasid üleeile nii Urmas Sõõrumaa kui ka Rein Kilk, et esimene on viimasele helistanud ning kokkusaamist soovinud. "Eks siis tuleb kohtumise jaoks aega leida," märkis Kilk üleeile.

Mikenbergi sõnul on firma poole pöördunud aga Werol Tehased. "Werol Tehased tahtis võtta lisalaenu ja laenata Dovelin Balticult. Meil on lepinguline kohustus olla sellega nõus. Hiljem aga Dovelin laenu andma ei soostunud. Miks, seda ei tea," sõnas Mikenberg.

Weroli aktsiate enampakkumise võitjaks tunnistati Urmas Sõõrumaa firmale ja Oliver Kruuda kontrollitavale Kalevile kuuluv Dovelin Baltic OÜ, mis lubas maksta 52,2 miljonit krooni. Tulemuse vaidlustanud Pere Leiva pakkumine oli 20 miljonit krooni väiksem.

Urmas Sõõrumaad, Dovelin Balticu juhti Tarmo Tomakit ning Pere Leiva kaebust käsitlenud Tallinna halduskohtu kohtunikku Indrek Paukðtyst eile kommentaarideks kätte saada ei olnud võimalik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing