Lilleilus modellid ja armastuslaulud

Christel Karits 05. mai 2006, 00:00

Lilleballi raames toimuvast rahvusvahelisest lilleseadevõistlusest "Lillekleit" võtavad osa tuntud lilleseadjad üle Euroopa. Võistlejaid on oodata Lätist, Leedust, Venemaalt, Soomest ja Hollandist. Esitlemisele tulevad kleidid on disainitud eluslilledest ja loodud kohapeal kuus tundi enne etenduse algust.

Muusikalisel poolel astuvad üles Anne Veski oma parimate paladega, Dave Benton valiku armastuslauludega ning itaalia duett Elizabet ja Roberto. Õhtujuhid on Merle Palmiste ja Veikko Täär.

"Oodatud on nii professionaalsed floristid kui ka lihtsalt lillearmastajad inimesed," ütleb üks korraldajatest, Heiti Põder, kes ise samuti paaril aastal lillekleidi konkursist osa võtnud ning Moskvas samalaadsel üritusel valgetest krüsanteemidest pesus ingli eest esimese preemia pälvinud. "Liiati on lillede puhul tegu kasvava trendiga, sest inimestel jääb sissetulekutest piisavalt üle, et nendega kodu ehtida."

Lilleballi pidulikum osa algab kell 19 lillekleitide defileega. Linnahalli uksed on publikule avatud aga juba tund aega varem ja siis saab fuajees fotosessiooni käigus võistlustöid ka lähemalt näha.

Võistlus on piiratud 25 osalejaga ja nende töid hindab 15-liikmeline rahvusvaheline þürii, mis koosneb tuntud floristika-, kunsti-, tippmoe- ja poliitikategelastest.

Eestist võistlevad kolmekordne eesti meister Irmen Laving, Lilleball 2005 võitja Tatjana Petraitis, viiendat korda lilleballil osalev Janne Lumi ja Janne Raud. Þüriisse kuuluvad Eesti tippflorist ja rahvusvaheliste konkurside võitja Taivo Piller, disainer Arne Niit, modell Beatrice, ajakirja "Just" toimetaja Anu Saagim, teatrikunstnik Ene-Liis Semper, fotograaf Toomas Volkmann ning esindajad Prantsusmaalt, Itaaliast, Türgist, Hollandist, Austriast ja Soomest.

Lilled on võistlejate soove arvestades kohale tellitud Hollandist. "Alati ei pea lillekleit olema tehtud õitest, võivad olla ka näiteks kirjud lehed," täpsustab Heiti Põder. Üks lillekleit peaks vähemalt kolm tundi vastu pidama ja lavaðõul värske välja nägema.

Þürii hindab tööde värvi, idee kunstilist lahendust, lavalist esitlust ning teostuse tehnikat. Lillekleidid esitletakse laval moeðõu-laadses vormingus, kus igal tööl on oma kunstiline lahendus.

Lilleballi idee autor ja läbiviija on mainekas esitlusdisainer Tatjana Tridvornova. Samalaadne lilleball toimub juulikuus ka Monacos, kus imekaunis 300aastases Rothschildi villas valmib Tatjana Tridvornova ja Heiti Põdra juhendusel 20 lillekleiti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing