Sirli kogub kingitud raha hoiukarpi

Pille Rõivas 05. mai 2006, 00:00

16aastane Viljandi Carl Robert Jakobsoni nimelises Gümnaasiumis õppiv Sirli kogub raha. Kingitud rahatähed rändavad hoiukarpi. Lisaks sünnipäevale on raha kingitud ka jõuludeks ja niisama isalt. Raha on saab ta aeg-ajalt ka vanavanematelt.

Viimati ostis ta kogutud raha eest uue telefoni. Varasemad suuremad ostud on olnud digitaalne fotoaparaat ja isaga kahasse CD-mängija. "Väikesteks väljaminekuteks ma seda raha ei kasuta, vaid ainult suuremateks ostudeks," ütleb Sirli.

Pangakaarti Sirlil ei ole, sest ta ei leia selleks kasutust. Tal on elukindlustus. Isa kontolt läheb iga kuu teatud summa maha, mis avaneb Sirlile ülikooli ajal.

Igapäevast taskuraha saab ta vanematelt 25 krooni päevas, mis ei kulu alati ära. Kuna koolilõuna on tasuta, siis kulub see enamasti karastusjoogile, puuviljadele või maiustustele.

Telefoniarved maksavad tema vanemad. Sirli on oma sõnul vähene rääkija, seega jääb kuu arve saja krooni piiresse.

Mõni nädalavahetus kuus käib ta sõbrannadega kohvikus või noortebändi kontserdil. Raha kulub nädalavahetustel vähe. Igakuine kulutus on ka vabatantsu trenn ja bussisõit. Trenni maksavad tema vanemad mitu kuud korraga pangaülekandega, sest nii ei pea iga kuu maksetähtaega meeles pidama. Bussi kuukaart maksab Viljandis 110 krooni. "Kui on piisavalt palju vaja sõita, tasub see ära," ütleb Sirli.

Riideid ja jalatseid ostab ta paari kuu tagant koos emaga, sellele kogutud raha ei kulu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing