USA dollar ühtede tõugata, teiste lükata

Raivo Sormunen 05. mai 2006, 00:00

Eilse päeva alguses Jaapani ja Hiina rahandusministri märkuste peale tugevnema hakanud dollar sai päeva keskel põntsu Euroopa Keskpanga presidendilt Jean-Claude Trichet`lt, kes valuuta taas "odavaks rääkis".

Eile hommikul ütles Hiina aserahandusminister Li Yong, et on üsna mures dollari pärast, mis on pärast 21. aprillil toimunud G7 tööstusriikide kohtumist odavnenud jeeni vastu. Kohtumisel oli jutuks, et Aasia riigid peaks laskma oma valuutadel tugevneda. Jaapani finantsminister Sadakazu Tanigaki kinnitas Yongi juttu öeldes, et turg on G7 kohtumisel toimunud diskussiooni valesti mõistnud.

"Me ei looda, et Aasia riigid lasevad oma valuutadel üleöö tugevneda. Pigem on see astmeline protsess," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Standard Charteredi valuutastrateeg Marios Maratheftis.

Euroopa Keskpanga juht Trichet ütles eile Frankfurdis intressimäärade võimaliku tõusu kohta, et keskpank peab olema inflatsiooni ohjamisel ääretult valvel, sillutades selle ütlusega investorites usku, et Euroopas tõstetakse juunis baasintressimäärasid. "Trichet oli euro toetamisel radikaalne. Ta lükkas keskpangale lahti teed uuteks baasintressimäärade tõusudeks," ütles Dresdner Kleinworth Wassersteini valuutastrateeg Niels From.

Euro eest sai eile pärastlõunal 1,2627 dollarit ehk Ühendriikide valuuta sai kätte 12,39 krooni eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing