EPL: Külmhoone omanik on raudtee ostuhuviliste seas

05. mai 2006, 07:22

Muuga söeterminali omanik Transgroup Invest moodustas raudtee ostuks konsortsiumi USA-Skandinaavia fondiga Amber Trust.

Koos kavatsetakse teha pakkumine Eesti Raudtee suurosaluse ostuks Baltic Rail Service’ilt (BRS), kirjutab Eesti Päevaleht.

Amber Trust on üle 30 miljardi kroonise varade mahuga firma Firebird üks fondidest, mis haldab peamiselt USA ja Skandinaavia investorite raha. Fond on Eestis näiteks Tallinna Külmhoone ja Salva Kindlustuse omanik. Lisaks kuulub talle Rävala ärihoone ja Nordea panga maja. Märkimisväärne osalus – ligi kuus protsenti – on firmal ka Tallinkis.

Eesti Päevalehe andmetel on Eesti Raudteest huvitatud Transgroup 'ürituse' vedaja ning Amber Trust investor. Konsortsium on üks kolmest sõelale jäänud BRSi osaluse ostuhuvilisest Deutsche Bahni ja Prominvestorsi kõrval. Indrek Kasela, Amber Trusti esindaja Eestis, keeldus teemat kommenteerimast.

Eesti Päevalehe allikate hinnangul oleks Amber Trusti osalemine siiski väga üllatav, kuna Eesti Raudtee olukord on tänu BRSi ja riigi kohtuvaidlustele õiguslikult liiga segane, et konservatiivne fond võiks selliseid riske võtta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing