PM: Res Publica ladvikus hõõgub võimutüli

05. mai 2006, 07:53

Isamaaliidu ja Res Publica ühispartei põhikirjaga ollakse küll lõpusirgel, kuid pikemat aega kestnud käärimine Res Publica juhtide seas jätkub.

22. aprillil kogunenud Res Publica volikogu toetas 60 poolthäälega ühe vastu tööversioonis Eesti Eest! nime kandva erakonna teket. Üksmeel aga kadus, kui teemaks tuli Res Publica esimees, kelleks on Taavi Veskimägi, kirjutab Postimees.

Volikogus esineti kõnedega ning Res Publica ühe juhtivkuju Paltsu sõnavõtt tegi Veskimägi meele mõruks. Palts ütles otse, et Veskimägi ei sobi uue erakonna läbirääkimiste liidriks.

Eile oma internetipäevikus kirjutas Palts: 'Tean, kes toovad uude erakonda rahvuslikud väärtused. Näiteks Tõnis Lukas, kes juhib teiselt poolt läbirääkimisi. Kahjuks pole meiepoolsed läbirääkijad ja võimalik, et sellest tulenevalt ka meiepoolne panus uude erakonda meie väärtuste nägu. Aususe nägu.'

Nurinat erakonna juhtimise teemal on Postimehe andmetel küll peamiselt eravestlustes väljendanud ka Juhan Parts, Ken-Marti Vaher, Siim Kiisler ja Ene Ergma. Viimane nimetas volikogus Res Publica suurimaks mureks suure idee puudumist.

Palts rääkis ka, kuidas Veskimägi soovitas tal teha Tallinnas «kompromisse» erakonna toetajate – kinnisvara arendajatega. Samuti leidis Palts, et Veskimägi on vedanud parteid vales suunas ja pannud juhiks saades 'peru hobusena punuma vales suunas'.

Neid süüdistusi Postimehele kommenteerides ütles Veskimägi ohates, et Paltsu käitumine ei muutu: 'Tema kibestumist võib isegi mõista, ta on ennast varasemate sarnaste mõtetega ammu juba marginaliseerinud. See laim asetub samale tasemele Paltsu varasemate mõtetega Haloneni stringidest või Tartu Ülikooli halvustamisest.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing