Ensto pani täna nurgakivi tehase laiendusele

08. mai 2006, 15:44

Täna nurgakivi saanud Ensto Enseki tehase laiendus kerkib ettevõtte praeguste tootmishoonete lähedusse Keilas.

Novembris valmivale 4000m2 suurusele tootmispinnale kolib senistest kitsaks jäänud ruumidest metallitehas. Ensto tootmise kogupind suureneb 18 000m2-ni.

Ensto Ensek ASi juhatuse esimehe Üllas Tähe sõnul jätkab uue tootmispinna kasutuselevõtt eelmise aasta märtsis alanud laienemisprotsessi, mille vallandas emafirma otsus tuua osa tootmist Ensto Soome Porvoo tehasest üle Keilasse.

Ensto Enseki esimese nelja kuu käive oli 136 miljonit krooni, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 22% suurem. 2004. aastal oli ettevõtte sama ajavahemiku käive 111 miljonit krooni.

Ensto Keila tehas valmistab valgusteid, liitmike, lüliteid, elektrikilbi komponente ning muid tooteid jaotusvõrkudele. Mullu valmistati 1700 erinevat toodet ja üle 93% ettevõtte toodangust müüdi väljapoole Eestit. Tehasel on ka üks Eesti suurimaid kuumtsinkimisvanne. Ettevõte on oma 250 töötajaga piirkonna üks olulisemaid tööandjaid.

Ensto OY on 1958. aastal asutatud perefirma, mis on spetsialiseerunud elektrisüsteemidele tarvikute väljatöötamisele, tootmisele ja turustamisele. Perefirmale kuuluvad Eestis ettevõtted Ensto Ensek ja Ensto Elekter, millest esimene tegeleb tootmisega ning teine Ensto toodete müügiga Eestis.

Ensto OY ettevõtted asuvad lisaks Eestile ka Soomes, Rootsis, Norras, Inglismaal, Poolas, Ungaris, Lätis, Leedus, Venemaal, Itaalias, Saksamaal, T?ehhis, Kasahstanis, Hispaanias, Prantsusmaal ning Hiinas ? kokku 17-s riigis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing