Keskkonnaminister kinnitas Maardu-Muuga välisõhu parandamise tegevuskava

08. mai 2006, 13:09

Keskkonnaminister Villu Reiljan kinnitas Maardu-Muuga välisõhu kvaliteedi parandamise tegevuskava, mis peaks tõhustama järelevalvet kütuseterminalide üle.

Tegevuskava lubab, et tänavu tõstetakse seiresuutlikkust, koostatakse mõõtmistulemuste põhjal piirkonna saastekaart, vaadatakse üle terminalidele väljastatud saasteload ja kontrollitakse seda, kuidas täidetakse lõhnaainete heitkoguste vähendamise tegevuskava.

Praegu mõõdetakse Muuga sadama territooriumil ja selle ümbruses saastet kolmes mõõtejaamas. Senini on mõõdetavate komponentide valikul kontrollitud, et keskkonda ei saastaks toornafta ja autokütused.

Möödunud aasta andmed näitavad, et Muuga sadamat läbivad kauvad eritavad rohkem lõhna kui varem. Tegemist võib olla kas teisest kohast pärit toornaftaga või on hakatud käitlema uusi tooteid nagu masuut või mitmesugused kemikaalid. Samuti näitasid pistelised mõõtmised, et piirkonna välisõhus levivad saasteained, mis n-ö traditsiooniliste naftasaaduste käitlemise juurde ei kuulu.

Maardu-Muuga piirkonnas elanikkonna kaebused ebameeldiva kütusehaisu üle sagenesid alates eelmise aasta lõpust. Saaste on enamikul juhtudest pärit Muuga sadamast ja Maardu linna piirkonnas paiknevatest kütuseterminalidest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing