PM: Tallinna bussijaam kolib Ülemiste keskuse juurde

08. mai 2006, 08:36

Tallinn tahab bussijaama Lastekodu tänavalt Ülemiste keskuse juurde viia, kuhu koonduks suureks reisiterminaliks kokku ka raudteejaam ja trammipark.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli kinnitas, et põhimõtteline nõusolek selleks on olemas nii linnalt kui ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt. Linna peamise ühistranspordisõlme koondamine Ülemiste järve juurde vähendaks tema sõnul autoliiklust kesklinnas ning aitaks inimestel lihtsamalt ja mugavamalt liigelda, kirjutab Postimees.

Uue bussijaamaga ühe katuse alla tuleks ka raudteejaam ja trammipeatus, sest linn tahab paari aasta pärast rajada uue trammiliini, mis ühendaks lennujaama linnaga.

'Suures ühisjaamas saaks näiteks Tartust bussi või rongiga Tallinna sõitnud inimene kerge vaevaga järgmise bussi, rongi või trammi peale ümber istuda, et liigelda soovitud linnaossa või hoopis teise Eesti otsa,' rääkis Mutli.

Ühisjaam peaks esialgsete plaanide kohaselt valmima 2013. aastaks. Raha selleks on kavas taotleda Euroopa Liidu fondidest, oma osa annaks muidugi ka linn ja riik.

Kuhu täpselt tulevane ühisjaam kerkib, pole veel selge, kuid Postimehega rääkinud spetsialistide sõnul on ühe peamise kohana kaalumisel Ülemiste keskuse parkla. Parkla seetõttu kuhugi ära ei kaoks, vaid liiguks korrus kõrgemale, plaanitava reisiterminali katusele.

Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits niisugusest mõttest kuigi vaimustunud ei ole, sest parkla ala on tema sõnul ühisjaamaks liiga väike ning jaama sisse- ja väljasõit ajaks Tartu maantee täiesti umbe.

Sobivaim koht terminali jaoks on Pärnitsa sõnul hoopis suur kolmnurk Peterburi tee ja raudtee vahel, mida linn samuti ühe võimalusena kaalub.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi välisvahendite osakonna juhataja Eero Pärgmäe sõnul pole ministeerium ametlikult Ülemiste ühisjaama ehitusele veel jah-sõna andnud, kuid selline kava on tõepoolest olemas. 'Teoreetiliselt on Ülemiste terminali jaoks väga hea koht,' kinnitas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing