Ansipilt päriti aru Savisaare tehingute kohta

Koit Brinkmann 09. mai 2006, 00:00

Respublikaan Indrek Raudne küsis peaministrilt, kas Ansipi meelest on kohane, et õigusriigi minister kiidab heaks valeandmeid esitavaid aruandeid, viidates sellega majandusminister Edgar Savisaare firmale OÜ Fixor Holding, mis on seotud Keila-Joa kinnisvaratehingutega.

Raudse sõnul on osaühing kahel korral esitanud valeandmetega aastaaruande. "Paljud ettevõtjad on sarnaste rikkumiste eest maksnud trahve. Kas Eestis on tekkimas uus nomenklatuur, kellele seadused ei kehti?" küsis Raudne.

Ansip vastas, et majandusaasta aruande esitamise kohustus on äriühingu juhatusel ning esitamise üle teostab kontrolli kohtute register. "Peaminister ei sekku kummagi tegevusse. Eestis saavad karistada need isikud, kes on tunnistatud süüdi," ütles ta.

Isamaaliidu fraktsiooni liikmed nõudsid peaministrilt aru Coal Terminali söeterminali tegevuse kohta Muuga sadamas.

Arupärijad küsisid peaministrilt, kuidas ta suhtub keskkonnaminister Villu Reiljani väidetesse, mille kohaselt puudub keskkonnaministeeriumil võimalus mõjutada keskkonnainspektsiooni tegevust. Keskkonnainspektsioon on määranud söeterminalile keskkonda saastava tegevuse eest arupärijate väitel vaid naeruväärselt väikseid trahve. Küsiti, kas peaministri arvates ei peaks Reiljan tekkinud olukorra eest vastutama.

Ansipi sõnul on keskkonnainspektsioon riikliku järelevalve teostamisel ning sunni rakendamisel iseseisev asutus, kes allub kohtu kontrollile ning peaminister keskkonnainspektsiooni tegevusse sekkuda ei kavatse.

"Söeterminali tegutsemine ilma keskkonnalubadeta on lubamatu ning ettevõttel peab olema jaanipäevaks kasutusluba," nentis Ansip kokkuvõtteks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing