Intressipoliitika mõjutas turge

Peeter Teder 09. mai 2006, 00:00

Aktsiad Euroopa turgudel tõusid täna ootuses, et USA keskpank Föderaalreserv (Fed) viitab oma sellenädalasel istungil pausi tegemisele intressimäärade kergitamisse. Ühendriikide eelmise kuu uute töökohtade makronäitaja tuli analüütikute keskmisest ennustusest väiksem ja tugevdas spekulatsioone, et Fed teeb intressitõstmisse pausi.

Tõusu juhtisid Euroopa ühe suurima kindlustusfirma Axa ja Euroopas turuväärtuselt suurima panga HSBC Holdingsi aktsiad. Kindlustusfirmade ja pankade aktsiad on intressimäärade muutumise suhtes kõige tundlikumad. Axa aktsia kallines 1,3 protsenti ja maksis 30,38 eurot. HSBC aktsia tõusis 1,8 protsenti ning maksis 983 penni.

Kindlustusfirmadest tõusis veel Zürich Financial Servicese aktsia ja pankadest Itaalia panga UniCrediti ja Šveitsi panga UBSi aktsia.

Langevatest aktsiatest olid märkimisväärsemad energeetikasektori aktsiad BP ja Technip.

USA aktsiaturud alustasid päeva kindla suunata. Intressimäärade tõusu ootusele olid vastukaaluks mitmed firmade ühinemised. Olulisim tõusja oli California panga Golden West Financiali aktsia, mis tegi 7,8protsendilise hüppe. USA suurimate pankade hulka kuuluv Wachovia teatas, et ostab Golden West Financiali 25 mld dollari eest, laienemaks USA suurima rahvaarvuga osariiki. Ülevõtmisteate peale tegid hüppe üles veel ka nikli- ja vasetootja Inco ning laboratooriumivarustuse tootja Fisher Scientific International.

Standard & Poor's 500 indeks kaotas oma väärtusest 0,1 protsenti ning oli 1324,98 punkti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:58
Otsi:

Ava täpsem otsing