Tallinki aktsialt kaks suurtehingut

Peeter Teder 09. mai 2006, 00:00

Tallinna börsil rebisid eile enimkaubeldud aktsia tiitli pärast Tallinki ja Eesti Telekomi aktsiad. Kui päeva esimesel kauplemistunnil kaubeldi enim Eesti Telekomi aktsiaga, siis päeva ülejäänud osas juhtis Tallinki aktsia.

Kokkuvõttes ulatus Tallinki aktsia käive 31 miljoni kroonini. Väärtpaberi sulgemishind jäi muutumatuks ja aktsia sulgus 70,10 krooni (4,48 euro) tasemel.

Aktsiaga kaubeldi enamus ajast 70,10 krooni tasemel. Väärtpaberi käibe viisid üles kaks suurtehingut 200 000 ja 126 000 aktsiaga. Nendele lisandusid veel mitmed keskmise suurusega tehingud paarikümne tuhande aktsiaga.

Väga vabalt võib nende tehingute puhult olla tegu raha vabastamisega Eesti Ehituse emissiooni tarbeks. Huvitav on vaid asjaolu, et aktsia hind nii suure müügisurve tõttu alla ei liikunud. Enamus suurtehinguid tehti Hansapangas majasisestena, mis tähendas, et nii ostja kui müüja viis kokku Hansapank.

Kui aktsia nii tugevale müügisurvele vastu suutis seista, võib arvata, et paremad päevad võivad veel ees olla.

Eesti Telekomi aktsia käive ulatus 22 miljoni kroonini. Aktsia sulgemishinnaks kujunes 127,05 krooni (8,12 eurot). See tähendas 0,3protsendilist plussi, võrreldes reedese sulgemishinnaga. Valdavalt kaubeldi Telekomi aktsiaga eile 126,74 kroonil (8,10 eurol), üksnes viimased kaks tehingut nihutasid hinna veidi kõrgemale.

Ka Telekomi aktsiaga pandi börsisüsteemist läbi mitmed plokktehingud mitmekümne tuhande aktsiaga. Telekomi aktsiat hoiab ilmselt üleval tuumikomaniku TeliaSonera huvi. Kuigi TeliaSonera pole viimasel ajal ostudest raporteerinud, võib eeldada, et kunagi pöördutakse ülevõtmispakkumise juurde tagasi.

Samas ei ole Telekomi tõus spekulatiivne, vaid stabiilne. Aktsia tõusu toetab ka igati soliidne dividendimakse.

Suurema kui miljonikroonise käibe saavutasid veel Baltika ja Tallinna Vee aktsiad.

Baltika aktsia käive oli 1,3 miljonit krooni. Väärtpaberi hind nihkus 0,1 protsendi võrra kõrgemale ning oli 227,81 krooni (14,56 eurot).

Tallinna Vee käive oli 5,9 miljonit krooni. Aktsia hind langes 0,1 protsenti ja oli 219,52 krooni (14,03 eurot).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing