Oleg Gross nõuab Äripäevalt 1,5 miljonit krooni

09. mai 2006, 10:40

Rakvere ärimees Oleg Gross kaebas Äripäeva kohtusse ning nõuab 1,5 miljonit krooni au ja hea nime teotamise eest.

OG Elektra Tootmise omanik Oleg Gross esitas hagi Harju Maakohtusse ja nõuab 13. aprillil Äripäevas ilmunud uudises 'Ümbrikupalk Oleg Grossi juures' ümberlükkamist, au ja hea nime teotamise lõpetamist ning mittevaralise kahju hüvitamist 1,5 miljoni krooniga. Lisaks leiab Gross, et 13. aprillil ja 18. aprillil Äripäevas ilmunud juhtkirjad sisaldavad tema kohta valesid fakte ning ebakohaseid väärtushinnanguid.

'Hageja ei ole ümbrikupalka maksnud OG Elektra Tootmine AS töötajatele, kuivõrd temal kui füüsilisel isikul puudub ettevõtte töötajatega töösuhe, mistõttu ei ole hagejal palga maksmise õigust/kohustust, rääkimata ümbrikapgast,' seisab hagiavalduses. 'Hageja tõendab siinjuures ajaolu, et palka maksab töötajatele OG Elektra Tootmine AS, sealhulgas kostja ajakirjanik Ralf-Martin Soe`le, kes sai OG Elektra Tootmine ASis töötatud aja eest netotöötasu 1233.00 krooni, millelt peeti maksudeks (töötuskindlustusmakse, kohustuslik kogumispension ja tulumaks) kinni 308 krooni ja seega oli brutotöötasuks 925 krooni, millise Ralf-Martin Soe sai sularahas kätte 07.04.2006 ning mida kinnitab ka tema allkiri palgalehel.'

'18.04.2006 juhtkirjas avaldatud ebaõige faktiväide selle kohta, et hageja segab tainasse aegunud margariini ning teeb remonti ja küpsetab leiba samal ajal, on ümber lükatav sellega, et hageja kui füüsiline isik ei tööta OG Elektra Tootmise ASi tootmistsehhis, mistõttu on tal ilmselgelt võimatu ülalkirjeldatud viisil käituda,' seisab 9leheküljelises hagiavalduses.

Selle aasta aprillis töötas Äripäeva ajakirjanik eksperimendi käigus neli päeva OG Elektra Tootmises, kus talle maksti ümbrikupalka. Viimase saamist tunnistasid eravestluses ka mitmed teised töötajad.

'Oleme kindlad oma loos esitatud tõendites ning veendunud lugude õigsuses,' lausus Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov kommenaariks Oleg Grossi hagiavaldusele. 'Kindlasti me hagi õigeks ei tunnista.'

Äripäeval on aega esitada kohtule kirjalik vastus 20 päeva.
<pilt2#fotod/Inimesed/Inimesed_G/oleg_gross_001_erik.jpg#600#401#>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing