Euroopa 5 aasta kõrgtasemel

Peeter Teder 10. mai 2006, 00:00

Euroopa aktsiaturud tõusid eile viie aasta kõrgeimale tasemele pärast seda, kui Clariant, Royal KPN ja Adidas-Salomon raporteerisid analüütikute ootusi ületavatest majandustulemustest, sütitades optimismi kasumite kasvu suhtes.

Keemiatoodete tootja Clarianti aktsia tegi 5,3 protsendilise hüppe üles ja väärtpaber maksis 20,70 Šveitsi franki. Firma teatas, et esimese kvartali puhaskasum kasvas 31 protsenti ja ulatus 94 mln frangini (944 mln kroonini). Analüütikud olid oodanud keskmiselt 73,5 mln frangist kasumit.

Hollandi suurima mobiilioperaatori Royal KPNi aktsia tõusis 3,9 protsenti ja maksis 9,69 eurot. Adidase aktsia tõusis 3,1 protsenti, makstes 172,65 eurot.

Langevatest aktsiatest olid märkimisväärseimad pooljuhitootjate Infineon Technologiese ja STMicroelectronicsi aktsiad.

Euroopa aktsiaturgude liikumisi laiemalt kajastav indeks Dow Jones Stoxx 600 tõusis 0,2 protsenti ja oli 343,15 punkti, mis on kõrgeim tase 2001. aasta juunist saadik.

USA aktsiaturud avanesid teist päeva järjest eri suunas. Standard & Poor's 500 ja Dow Jones tõusid, Nasdaq läks väiksesse langusse. Olulisim muutuja oli Delli aktsia, mis kukkus 7 protsenti ja maksis 24,57 dollarit. Firma teatas, et I kvartali kasum aktsia kohta tuli 33 senti, mis oli väiksem kui varem välja lubatud vahemik 36 kuni 38 senti. Dell märkis, et selliste tulemuste taga on konkurentsisurve, mis sundis firmat tegema allahindlusi. Investeerimispank Morgan Stanley alandas aktsiale antud hinnasihti 42-lt dollarilt 30-le, viidates viletsatele tulemustele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:58
Otsi:

Ava täpsem otsing