Turismifirmade perereisid piirduvad Euroopaga

ÄP 10. mai 2006, 00:00

Kolmårdeni loomaaias võib silmast silma kohtuda paljude loomadega kogu maailmast. Safaripargis saavad loomad tegutseda avaral maa-alal, mis võimalikult täpselt meenutab nende kodust keskkonda. Troopikamajas (Tropicarium) võib näha koletuid haikalu, aga ka paljusid märksa sõbralikumaid vee-elanikke. Delfiinide etendused on maailmatasemel. Lastefarmis aga lubatakse külalised väiksematele loomadele päris ligidale.

Astrid Lindgreni maa on unikaalne muinasjutupark, kus võib kohtuda kõikide Lindgreni raamatutegelastega. Saab kiigata Pipi Pikksuka Segasumma suvilasse, käia Kirsiorus külas vendadel Lõvisüdametel, mängida koos Bullerby lastega, vaadata, kuidas läheb Väikevennal ja Karlssonil ning teistel tegelastel. Pipimaa on kodune, armas ja mõnus paik kogu perele. www.alv.se

Diseneyland asub 36 kilomeetri kaugusel Pariisist ja on Disney esindajaks Euroopas. Disneyland on maailm, kus sarnaselt Disney koguperefilmidega on legendaarsel imedemaal tegevust suurtele ja väikestele. Atraktsioone on igas vanuses tulijatele. Arvestada tuleks vähemalt kaheksa tunniga ning võimalusel ära vaadata ka kesköine paraad ja ilutulestik.

Kui juba Pariisis ollakse, siis võiks käia vaatamas ka mõnd kohustuslikku vaatamisväärsust, nagu Notre Dame'i katedraal, Eiffeli torn, Louvre'i kunstimuuseum, Triumfikaar.

Legoland asub pisikeses Billundi linnas Jüüti poolsaare keskel ja on lastele unelmatemaa ning täiskasvanulegi hämmastav maailm. Minilandis saab näha imekspandavaid legoklotsidest ehitisi, mis on oma originaalide loomutruud koopiad ja põnevad kogu perele. Et kujutluspilti veelgi tõelisemaks muuta, on miniatuursele maailmale lisatud valgustust, hääli ja liikumist.

Legoredo linnas võib kohata metsikuid piraate, vapraid rüütleid või hoopis Metsiku Lääne kauboisid. Ka kõige väiksemad pereliikmed ei peaks tundma igavust, nemad saavad turvaliselt mängida Duplo Landis.

On rohkesti põnevaid atraktsioone, etteasteid ja söögikohti. Tegevust jätkub kogu päevaks.

Saksamaal Brühlis asuv fantaasiamaa pakub midagi enamat kui lihtsalt närvikõdi. Lõbustuspargis on üle saja atraktsiooni ja neli etendust kuue teemavalikuga.

Saab näha kuldsete kahekümnendate elegantsi Vana Berliini tänavatel, Metsiku Lääne atmosfääri Hõbeda linnas ja maiade kultuskohti Mehhikos, avastada suurejoonelist Colorado mägede kaljust maastikku kiirrongis Colorado Seiklus ja lasta end võluda Hiinalinna maailmast. Üleloomulikku saab kogeda Müsteeriumi lossis.

Saksamaal Günzburgis asuvas Legolandis saab käia näiteks Rüütlite kuningriigis atraktsioonidel sõitmas, läbida Audi Legolandi sõidukool ja näha klotside valmimist Lego vabrikus.

Võib minna seiklema seiklustemaa mänguväljakule, džungliekspeditsioonile, kus avastatakse vihmametsa, liigutakse suure vulkaani tippu, nähakse legoloomi, või safariretkele, kus saab sõita džiibiga safarile ja näha elusuuruses metsikuid loomi, mis tehtud legoklotsidest.

Lego X-Treme'i alal võib osaleda Lego rallil ja Lego Mindstromsi keskuses saab ehitada ja programmeerida roboteid.

Lõbus perereis koosneb kahest päevast Legolandis.

Edela-Soomes Naantali saarel asuv Muumimaa on muinasjutt, milles saab ise osaleda. Võimalus käia ära kohtades, mis on tuttavad Muumi-raamatutest. Emma teatris näeb ehtsat võlurit ja esitatakse muumietendusi terve päev. Sinise Muumimaja läheduses kohtab tõelist Muumitrolli, Nuuskmõmmikut ja teisi Muumioru elanikke.

Lisaks muumide kodule on võimalik tutvuda Sniffi kodu, Koduvana maja ja Muumipapa laevaga ning ekselda Nõia labürindis.

Tamperes asub Soome suurim huvipark Särkänniemi, kus rohkem kui 30 erinevat atraktsiooni pakuvad põnevust ja seiklusi igale maitsele. Lisaks on võimalik imetleda delfiinide osavust kaasakiskuvatel etendustel delfinaariumis, saada planetaariumis ettekujutus kosmosereisidest, pühenduda veealuse maailma saladustesse akvaariumis või külastada Põhjamaade kõrgeimat, 168meetrist Näsinneula vaatetorni.

Lõbustuspargis pakub meeldejäävaid elamusi atraktsioon Tornado. 700 meetri jooksul tõuseb mägiraudtee vaguni kiirus 75 kilomeetrini tunnis, läbides mitmed järsud tõusud, langused ja pöörded, 360kraadine surmasõlm ning kahekordne silmus ei jäta kedagi ükskõikseks.

Pere pisemaid meelitab väike loomaaed, kus saab lähedalt näha maavanaema juurest tuttavaid koduloomi.

Fotod: erakogu

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing