Altkäemaksu võtnud politseinikud mõisteti vangi

Liis Kängsepp 10. mai 2006, 15:16

Harju Maakohus karistas altkäemaksu võtnud politseinikke kahe ja poole aastase vangistusega tingimisi kolme-aastase katseajaga, teatas Harju Maakohus.

Harju Maakohus mõistis Harju Politseiprefektuuri Lääne-Harju politseiosakonna ekspolitseinikud Urmas Kristmani (33) ja Heiki Kääridi (38) süüdi altkäemaksu võtmises koos nõudmisega ning karistas neid kahe ja poole aastase vangistusega tingimisi kolme-aastase katseajaga. Sundraha süüdimõistetutelt on 7500 krooni.

Sama karistust taotles süüdistatavatele ka Põhja ringkonnaprokurör Kristel Eliste. Kohtuotsuse peale võib esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul.

Süüdistuse kohaselt peatasid Lääne-Harju politseiosakonna patrullteenistuse politseiinspektorid Kristman ja Käärid 2003. aasta septembris Harju maakonnas Saku vallas Kasemetsa-Kiisa teel kiirust ületanud sõiduauto Nissan Almera.

Käärid selgitas auto roolis olnud Alekseile, et trahv rikkumise eest oleks 12 000 krooni ja pakkus võimalust lahendada olukord poole võrra väiksema altkäemaksuga, s.o. 6000 krooniga. Kuna Alekseil mainitud summat kaasas ei olnud, lepiti kokku kohtumine samaks päevaks. Aleksei tehniline pass ja juhiload jäid seniks politseinike kätte hoiule. Saadud altkäemaksu jagasid mehe pooleks ning jätsid protokolli vormistamata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing