EPL: Peek võidakse tagaselja süüdi mõista

10. mai 2006, 07:23

LHV skandaali üks peaosalisi Oliver Peek on USA turujärelevalve juristi Amy Greeri sõnul protsessist kõrvale hiilinud, soovimata end kaitsta ega koostööd teha.

Teda on näiteks Tallinna linnakohus summas üle 40 000 krooni kaks korda trahvinud, sest ta ei ole tulnud vastu võtma SECi poolt Eestisse saadetud dokumente, sh Peegi vastu esitatud hagi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Greeri sõnul on Peegil 18. maini aega reageerida. Kui ta seda ei tee, juhtub Greeri sõnul see, mis juhtub siis, kui kaks jalgpallimeeskonda on kohtumise kokku leppinud, aga üks neist ei ilmu kohale. 'Siis teine võistkond võidab,' ütles ta.

Peegi jaoks tähendaks selline otsus Greeri sõnul tõenäoliselt tervet sanktsioonide paketti, mis sisaldab kogu ebaseadusliku tulu tagasimaksmist ja miljonitesse dollaritesse küündida võivat trahvi. Lisaks annaks see otsus sisuliselt võimaluse Peegi suhtes automaatselt kriminaalmenetluse alustamiseks, kui mees peaks tulevikus veel sedalaadi tegude eest USAs vahele jääma.

Peek pole varem end süüdi tunnistanud. Teda esindav advokaat Tarmo Sild keeldus kommentaaridest.

Eesti Päevalehe andmetel on Kristjan Lepiku kaitsjad ja SEC väga lähedal kohtuvälise kokkuleppe saavutamisele.

LHV juht Rain Tamm ütles, et ka LHV jaoks võib skandaal peagi päädida kohtuvälise kokkuleppega. 'Võib-olla tuleb meil midagi maksta, võib-olla mitte,' ütles Tamm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing