Eesti Raudtee sõlmis Hansa Liisinguga lepingu konteinerplatvormide soetamiseks

10. mai 2006, 10:57

Eesti Raudtee sõlmis Hansa Liisinguga lepingu 150 konteinerplatvormi ostmiseks, mis on vajalikud regulaarse konteinerrongide liikluse sisseseadmiseks.

Pressiteate kohaselt on 150 konteinerplatvormi maksumus ulatub üle 85 miljoni krooni.

Eesti Raudtee turundusdirektori Rene Vareki sõnul on ettevõttel mitmeid plaane seoses konteinerivoogude arendamisega. 'Lisaks juba toimivatele Tallinn-Kesk-Aasia ja Tallinn-Moskva konteinerliinidele soovime alustada vedudega ka Tallinn-Kaug-Ida ja Tallinn-Odessa suunal, mistõttu vajame senisest rohkem ka vastavat veeremit,' ütles Varek pressile saadetud teates.

Tänavu on Eesti Raudtee konteinervedude maht möödunud aasta sama perioodiga võrreldes juba kahekordistunud ning aastaks 2010 peaks konteinervedude maht raudteel kasvama 150 000 konteinerühikuni (TEU). 'Konteinervedude areng sõltub paljuski vastava veeremi olemasolust ja liikluse regulaarsusest, et kaupu saaks vedada mõlemas suunas,' märkis Varek.

Eesti Raudtee finantsdirektori Stephen Archeri sõnul näitab pikaajalise liisingulepingu sõlmimine Hansa Liisinguga finantssektori usaldust konteinervedude arengu suhtes. 'Sõlmitud leping annab Eesti Raudteele soodsad liisingutingimused ning võimaldab ettevõttel hajutada oma kaubagruppe, vähendades sõltuvust naftaveostest,' ütles Archer.

Hansa Liisingul on ulatuslik kogemus raudteeveeremi finantseerimisel, samas valdkonnas tegutsetakse ka Venemaal. Hansa Liisingu seadmete liisingu divisjoni direktor Margo Luberg prognoosis, et Eestis on oodata raudteetranspordi rolli kasvu konteinervedude osas. 'Täiendavate transiidikanalite arendamine autotranspordi kõrval peaks avaldama positiivset mõju Eesti sadamatele ning kasvatama nende teenindatavaid kaubamahtusid,' rääkis Luberg.

Eesti Raudtee on viimase kahe aasta jooksul soetanud juba 100 platvormvagunit 60jalaste konteinerite vedamiseks, uued platvormid peaksid eelduste kohaselt Eestisse jõudma sügiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing