Tallinn sõlmis Harju tn 150-miljonilise ostu-müügitehingu

Liis Kängsepp 10. mai 2006, 14:49

Tallinna linnavalitsuse ning Harju tänava äärsete kinnistute omanike esindajad allkirjastasid täna kinnistute 150-miljonilise ostu-müügi lepingu.

Tallinna linnavolikogu tegi otsuse Harju tänava kinnistud linnale osta juba 9. märtsil, kuid selle otsuse kohtulik vaidlustamine lükkas ostu-müügitehingu sõlmimise edasi, teatas Tallinna pressiteenistus.

'Harju tänava äärsete kruntide ostu-müügi tehingu asjus esitatud kaebust arutanud Tallinna halduskohus jättis kaebuse rahuldamata ning võttis tehingule seatud tõkendi maha,' ütles abilinnapea Taavi Aas. 'Ka Tallinna Ringkonnakohus leidis, et esitatud kaebus on ilmselgelt perspektiivitu ja halduskohus on tõkendit maha võttes toiminud igati seaduslikult. Seega saime nüüd volikogu otsuse ellu viia.'

Aasa sõnul on Harju tänava äärsete kinnistute ostmine 150 miljoni krooni eest igati põhjendatud otsus. 'Aastaid tagasi kaaluti kinnistute vahetamist kahe Lasnamäel asuva, J. Smuuli tee 9 ja 11 kinnistuga,' ütles Aas. 'Nende kinnistute hinnaks kujunes aga äsja lõppenud enampakkumisel 463,7 miljonit krooni. Seega oleks olnud tegemist ebavõrdse ja linnale kahjuliku vahetusega.'

Harju tänava äärsed krundid omandati linnale sinna haljasala rajamise eesmärgil.

'Teeme selle vanalinna häbiplekiks oleva varemeteala korda juba selle aasta sügiseks,' ütles linnapea Jüri Ratas. 'Lähtume rahva otsusest. Rõhuv enamus rahvaküsitlusel osalenuist oli seda meelt, et see ala tuleb hoonetest vabaks jätta ning haljasalana säilitada.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing