EPL: Ekstöötaja süüdistab LHVd omavolitsemises

11. mai 2006, 07:24

Kaks LHV siseinfo-skandaali osalist on kaevanud finantsinspektsioonile, et LHV hoiab põhjendamatult nende raha investeerimiskontodel kinni.

Üks neist, LHV ekstöötaja Rene Ilves ütles, et LHV hoiab talle kuuluvat kuuekohalist summat omavoliliselt ja põhjendamatult kinni Eestis avatud kontol, mis ei ole LHV-le ja tema töötajatele mullu osaks langenud ebaseadusliku tulu teenimise süüdistusega kuidagi seotud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ilves kuulub LHVs töötanud nn Peegi meeskonda, ent süüdistatavate hulgas teda pole.

'LHV advokaat on mulle öelnud, et SEC on käskinud mu konto külmutada,' rääkis Ilves. 'Aga SEC-il pole juriidilist õigust Eestis avatud kontoga seda teha, selle üle saab otsustada kohus või finantsinspektsioon,' lisas ta. Finantsinspektsioon lasi küll skandaali puhkedes mullu novembris asjaosaliste LHV-töötajate investeerimiskontod külmutada, et nad ei saaks firmast raha välja viia, ent Ilvese sõnul vabastas inspektsioon tema konto tänavu märtsis-aprillis.

Finantsinspektsiooni divisjoni juht Kristjan-Erik Suurväli ütles, et selliste kaebuste puhul uuritakse välja põhjused, miks kaebaja oma raha kasutada ei saa. Rikkumine võib sel puhul investeerimisühingule tähendada kuni 50 000kroonist trahvi, raskem rikkumine võib viia litsentsi kaotamiseni. LHVst eile kommentaari ei saanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing