PM: Tallinn hakkab Viru omanikega läbi rääkima

11. mai 2006, 08:01

Tallinna linnavalitsus peab otsustama, kas lubada rajada Viru hotelli juurdeehitis.

Linnapea Jüri Ratase sõnul tuleb seetõttu alustada eraomanikega läbirääkimisi, mis tingimustel on nad valmis juurdeehitisest loobuma, kirjutab Postimees.

Ratase sõnul kehtib tänaseni linnavalitsuse mullu tehtud otsus kustutada Viru juurdeehitis, mis rahva suus tuntud ka kui Viru poeg, ala detailplaneeringust, mistõttu peab ta õigeks alustada läbirääkimisi Viru hotelli omanikega.

'Loomulikult tuleb alustada eraomanikega läbirääkimisi, sest neile on antud detailplaneeringuga õigus sinna ehitada,' märkis linnapea. 'Ma olen ka varem öelnud, et kui on tehtud otsuseid, mis ei sobi nüüd enam linnaruumi, tuleb need üle vaadata, kuid seda ei saa teha jõupositsioonilt, vaid teise poolega läbi rääkides.'

Linnavalitsuse järgmisele istungile peaks abilinnapea Kalev Kallo sõnul jõudma linnaplaneerijate info, mida on nad teinud selleks, et Viru väljaku detailplaneering osaliselt tühistada ehk lihtsamalt öeldes Viru juurdeehitis kustutada planeeringult.

Linnaplaneerimise ameti juhataja Igor Volkov ütles, et linnaplaneerijad ootavad linnavalitsuselt selget seisukohta, kas amet jätkab Viru detailplaneeringu muutmist või mitte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing