Valitsus kehtestas Valgevene tippametnikele viisakeelu

Gert D. Hankewitz 11. mai 2006, 11:17

Valitsus võtab kasutusele vajalikud meetmed, et takistada Valgevene tippametnike sisenemist Eesti Vabariigi territooriumile või selle läbimist.

Otsus võeti vastu vastavalt Euroopa Liidu Nõukogu poolt 10. aprillil vastu võetud ühisele seisukohale.

Euroopa Liidu Nõukogu on mõistnud hukka 19. märtsi 2006. aasta Valgevene presidendivalimiste eel ja ajal esinenud massilised inimõiguste- ja valimisstandardite rikkumised.

Nõukogu otsustas kasutada viisakeeldu ja teisi võimalikke sanktsioone Valgevene juhtkonna ning inimõiguste ja valimisstandardite rikkumistes otseselt süüdi olevate ametnike suhtes. Nõukogu kinnitas nimekiri ja 31 isikust, nende hulgas ka president Lukašenko, kelle suhtes sanktsioone rakendatakse. Euroopa Liidu Nõukogu võttis vastu ühise seisukoha, millega kehtestati viisapiirangud president Lukašenko ja teatud Valgevene ametnike suhtes.

Lisaks olemasolevatele viisapiirangutele kehtestatakse ka finantssanktsioonid, mille eesmärk on mõjutada president Lukašenko`t ja teisi Valgevene ametnikke, kes vastutavad inimõiguste ja rahvusvaheliste valimisstandardite rikkumise eest, vabastama ja rehabiliteerima poliitvange, muutma valmisseadustikku ning hoiduma edaspidi sarnastest rikkumistest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing