Finantsinspektsioon on otsustanud tööle hakata?

Tõnis Oja 12. mai 2006, 00:00

Finantsinspektsioon otsustas trahvida Hansapanga ja SEB Ühispanga fondivalitsejaid eksitava reklaami avaldamise eest.

Kui kasutada omaaegsete lääne kremloloogide (need, kes tegid järeldusi N. Liidus toimuvate protsesside üle selle järgi, kes maiparaadi ajal kelle kõrval seisis) metoodikat, võiks oletada, et finantsinspektsioon on uue juhi, Raul Malmsteini käe all tööle hakkamas. Tegeles ju finantsturu järelvalveorgan eelneva viie aasta jooksul peamiselt paberite ühest hunnikust teise tõstmisega ja uute genereerimisega. Ehk eriliselt ei millegagi.

Hansapanga endise juhi, Indrek Neivelti 1998. aasta aktsiatehingud tunnistas inspektsioon küll seadusega vastuolus olevaks, kuid süüteo koosseisu ei leidnud. Mõnevõrra kurioossena tundus ka inspektsiooni agarus Investorite Liidu asutamisele kaasa aitamisel. Kurioosum seisneb selles, et kui finantsinspektsioon ja börs töötaksid korralikult, poleks väikeinvestorite huve kaitsvat organisatsiooni vajagi.

Ehkki minu meelest oli seaduse rikkumisel tegemist nüanssidega, mida investorid vaevalt tähele panna oleksid osanud, võib see tähendada, et uuenenud juhtkonnaga inspektsioon on täis tegutsemisindu ning peagi kuuleme uudiseid ka tõsisemate rikkumiste kindlakstegemisest.

Ent tegu võis olla ka lihtsalt komejandiga, miks muidu ei soostunud inspektsioon avaldama fondivalitsejaile tehtud trahvide suurust, vaid vihjas lihtsalt, et maksimaalset trahvimäära neile ei kohaldatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing