Kulla ja vase hinnad tegid uued rekordid

Peeter Teder 12. mai 2006, 00:00

Eile kallinesid mitmed börsikaubad - vask, kuld ja nafta. Kulla ja vase hinnad tõusid uutele rekordtasemetele.

Vase hind käis ära uuel rekordtasemel, 8110 dollaril tonnist. Kohese tarnetähtajaga kulla hind tõusis 1,5 protsenti, 718,70 dollarini untsilt. See on kõrgeim tase 1980. aasta jaanuarist saadik, mil kuld käis ära 717 dollaril untsist. Nafta hind tõusis 15.30ks samuti 0,8 protsenti, 73,03 dollarini barrelilt.

Analüütikud ennustasid börsikaupade edasist kallinemist. Vasekauplejate sõnul liigub vase hind ümmarguste numbrite, 9000 ja 10 000 dollari suunas, kuid tipu ennustamine oleks hetkel rumal. "Uudistevool mõjub vase hinnale positiivselt ja dollari edasine nõrgenemine on soodustanud nõudlust," ütles Yahoo! Finance'ile Barclays Capitali analüütik Ingrid Sternby.

Heraeus Holdingu müügijuht Wolfgang Wrzesniok-Rossbach ütles, et olulisim kulla hinda tõstev faktor on inflatsioon. "Turul valitseb tegelik pikaajaliste investorite ostuhuvi, mitte lihtsalt spekulatiivne huvi."

Naftaturul keskenduti bensiinitootmise võimsuste kahanemisele enne tipphooaega ja jäeti kõrvale andmed nafta laovarude kasvu kohta. "Bensiini laovarud on allpool eelmise aasta taset, aga meil algab kahe nädala pärast autosõiduhooaeg," muretses Purvin & Gertzi energiaanalüütik Victor Shum.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing