Merko Ehitusega tehti suurim käive

Peeter Teder 12. mai 2006, 00:00

Tallinna börsil oli eile suurima käibega Merko Ehituse aktsia, millega tehti tehinguid 8,1 miljoni krooni väärtuses. Suure osa Merko käibest andis enne ametliku kauplemisaja algust sisestatud tehing 10 600 aktsiaga. See andis jämedalt võttes poole Merko Ehituse aktsia käibest. Merko aktsia hind tõusis 0,2 protsenti ja väärtpaber maksis 264,90 krooni (16,93 eurot).

Merko aktsia lühiajalised tehnilised näitajad on viimasel ajal halvenenud, mis tähendab, et spekulandid võivad aktsiat alla müüa. Samas näitas eilne suur käive ja väärtpaberi mõningane kallinemine, et tee tõusule pole samuti välistatud. Võib arvata, et investorid ootavad juba firma majandustulemusi. Ka käimasolev Eesti Ehituse aktsiate avalik pakkumine võiks firmale positiivselt mõjuda. Nimelt on Merko Eesti Ehitusega võrreldes fundamentaalnäitajatelt (P/E, P/B) odavam.

Suurima tõusu tegi põhinimekirjas Baltika aktsia, mis kallines 0,3 protsenti ning maksis 232,35 krooni (14,85 eurot). Aktsia käive oli 4,2 miljonit krooni. Ka Baltika aktsia käibesse andis suure panuse üks, enne kauplemisaja ametlikku algust tehtud tehing.

Baltika on viimasel ajal jätkanud kallinemist ja suundub vaikselt 234,70 krooni ehk 15 euro taseme poole. Aktsia tõus ei ole siiski nii kiire nagu see oli eelmise aasta teisel poolel ja väärtpaber on ilmutanud ka teatud nõrkuse märke. Osaliselt sõltub Baltika saatus ka Eesti Ehituse emissioonist. Kui see õnnestub, võivad spekulandid otsustada ehitusfirmasse investeerimise kasuks ja hüljata Baltika, nagu nad on hüljanud Merko Ehituse.

Miljonist kroonist suurema käibe saavutasid veel Tallinki, Norma ja Tallinna Kaubamaja aktsiad.

Suurima languse tegi põhinimekirjas läbi Tallinki aktsia, mis odavnes 0,2 protsenti.

Väärtpaber maksis börsi sulgemisel 70,10 krooni (4,48 eurot) ja selle käive ulatus 7,5 miljoni kroonini.

Tallinki võis mõjutada uudis sellest, et Silja Line'i enda juhtkond on viimasele ostupakkumise teinud. See annaks ühele müügikonkursil osalejale informatsiooni osas eelise ja nõrgendaks Tallinki positsiooni Silja-konkursil.

Börsi kogukäive oli eile 29,3 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing