Kapo: korruptandid uustulnukaid siseringi ei lase

12. mai 2006, 14:14

Äsja avaldatud aastaraamatus nimetab kaitsepolitsei uut trendi, kus korruptandid ei lase uustulnukaid oma siseringi.

Korruptiivses tegevuses omanikku vahetava raha ning muude väärtuste maht on aga hüppeliselt kasvanud.

'Korrumpeerunud ametnikud hoiduvad silmatorkavalt luksuslikust elustiilist, kuigi vähegi tõsisema kontrolli käigus on selgelt eristatav vahe ametlike sissetulekute ja tegelike väljaminekute vahel,' lisab kapo.

'Üha enam võib täheldada, et korruptiivse tegevusega saadud raha püütakse pesta, st moondada ja pöörata legaalsetesse väärtustesse.'

Tulevikus kavatseb kapo senisest enam pöörata tähelepanu korruptiivsel teel saadud vara konfiskeerimisele riigi tuludesse.

Korruptsiooni näidetena toob kapo välja juhtumid, kus altkäemaksu võtsid kõrge maksu- ja tolliametnik Ahti Lille, veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Vladimir Razumovski, sotsiaalministeeriumi infotehnoloogia juht Henry Timmerman ning noortevanglas 'kõrghariduse' omandanud Tallinna Ülikooli ehitusspetsialist Rein Orusaar.

Koos Vladimir Razumovskiga tunnistati kriminaalmenetluse lõpuks altkäemaksu andmises ja vahendamises kahtlustatavaks 15 isikut. Materjalid on edastatud prokuratuurile. Lille, Timmerman ja Orusaar on altkäemaksuvõtmises juba süüdi mõistetud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing