Pärnu randa investeeritakse 25 miljonit krooni

12. mai 2006, 13:17

Veerandsaja miljoni eest tehakse valmis rannapromenaad, laieneb Kuursaali autoparkla ning tehakse korda Rannahoone kõrval asuv kinnistu.

'Oleme tõstnud investeerimistempot ranna-alale, sest kuurortlinna ilus ja korras rand rannapromenaadiga ei ole enam konkurentsieelis, vaid pilet sellele turule,' sõnas Pärnu abilinnapea Raul Sarandi. 'Isegi eestisisene konkurents suvituslinnade vahel aina tiheneb, laiemast mastaabist rääkimata.'

Rannaala suurim investeering Ranna Promenaad valmib kalendrisuve alguseks. Ehitajaks YIT Ehitus, kes siis peab välja ehitama trassid, tänavavalgustuse ja veevärgi. Raha ehituse alla pani nii linna kui ka Euroopa Liit. Sarandi sõnul aitab promenaadi valmimine kaasa linna arengule ning oli hädavajalik, et investeeringuid linna tuua ning ettevõtlus keskonda veelgi parandada.

Promenaadi valmides on plaan avada selle ääres viis toidukioskit, toitlustustelk, lisaks veel asjade hoiuruum. Sarandi sõnul tuleb linna investeerida tuleval aastal rannaalasse veel neli miljonit, et ka kioski ja kohvikumajandus valmis saaks, sest sel aastal tulevad piirkonda vaid ajutised müügikohad.
Arutlusel on ka valvega jalgrattaparkla loomine vetelpääste hoone taha.
Lisaks on plaanis korda teha enamkasutatav ranna-ala kõnnitee Mudaravila juurest kuni Kuuse tänavani.

Promenaadi valmimisega loodetakse tuua Pärnusse vähemalt kaks korda rohkem turiste kui seni. 'Kui ma seisan praegu näoga ranna suunas, siis sel aastal on rannaala kaks korda rohkem kui eelmisel aastal ja sealt ka lootus, et külastajaid võiks olla kaks korda rohkem,' sõnas Sarandi. Ta lisas, et kuna siseturistide osa Pärnus on aastatega vähenenud, siis loodetakse ka seda trendi muuta ja eestimaalsed Pärnu meelitada.

Homme, 13. mail avab Pärnu ametlikult supelhooaja. Pärnu supelhooaega on ametlikult avatud 2001. aastast. Suplemise ja suvitusajalugu ulatub aga enam kui sajandi tagusesse aega, mil rajati 19. sajandi neljakümnendatel aastatel Pärnu randa esimesed supelonnid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing