ÄP 5 aastat tagasi: Eesti võit Eurovisioonil lõi eriolukorra

ÄP 15. mai 2006, 00:00

Eesti lõi Eurovisiooni lauluvõistluse võitjana Euroopa Ringhäälingute Liidule (EBU) uue olukorra - Eestit käsitatakse erijuhtumina ning luuakse tavalisest suurem tugigrupp, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

"Paneme kokku tavalisest tugevama ja suurema tugigrupi, mis koosneb EBU, BBC ja Taani korralduskomitee esindajatest," ütles EBU pressiesindaja David Lewis.

"Teame juba praegu, et meie vastus EBU-le on jaatav," ütles ETV juht Aare Urm. "Ma ei näe põhjust, et EBU peaks Eesti jaoks mingeid soodustingimusi looma, sest 50 miljoni eest endale sellist promot enne ELi astumist niisama osta ei saa."

Hetkeseis: Eesti sai üle 100 miljoni krooni nõudnud Eurovisiooni korraldamisega ilusti hakkama ja välisajakirjanduses promo ka, aga majandusimet ei sündinud. Nii näiteks kinnitas Hotell Viru juht Yrjö Vanhanen, et turism Eesti ja Soome vahel kuivas Eurovisiooni-nädalal hoopis kokku, sest hotellid olid liiga ahned ja inimesed arvasid ekslikult, et kohti pole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing