Eramuturg kolib linna äärde

15. mai 2006, 00:00

Soodsad eluasemelaenud on aidanud kaasa ka eramuturu aktiviseerumisele. Tallinna eramuturul moodustavad Suurema osa käibest tehingud, kus soetatakse eramukrunt mõnes linnalähedases eramuarenduspiirkonnas. Nn järelturu eramud paiknevad Tallinna väljakujunenud eramupiirkondades või ka lähivaldade asulates ning on hea likviidsusega.

Hinnad varieeruvad, enim hinnatakse Tallinna miljööväärtuslikke eramupiirkondi nagu näiteks Nõmmet ja Piritat, kus tehakse tehinguid kuni 7-8 miljoni krooniga. Halvas seisukorras ehitisega kinnistu soetatakse krundi hinnaga ning rajatakse uus hoone.

Hoonestamata elamukruntide osas ületab nõudmine pakkumist, sest linna piires asuvate uute arendusprojektide tarbeks sobilik maa suuresti puudub.

Seetõttu on Tallinna erinevates piirkondades asuvate eramukruntide hinnad aastaga kasvanud ca 30-50% ning eriti unikaalse asukohaga (näiteks mereäärsete) kruntide hinnatase küündib juba 3000 kroonini ruutmeetri kohta. Viimaste puhul ei saa rääkida keskmisest hinnatasemest, kuna tegemist on ainulaadsete kruntidega ning seega on ka tehingud harvad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing