Pärnu vuntsib rannaäärt 25 miljoni eest

Krista Taim 15. mai 2006, 00:00

"Oleme tõstnud ranna-alale investeerimise tempot, sest kuurortlinna ilus ja korras rand rannapromenaadiga ei ole enam konkurentsieelis, vaid pilet sellele turule," sõnas Pärnu abilinnapea Raul Sarandi. "Isegi Eesti-sisene konkurents suvituslinnade vahel aina tiheneb, laiemast mastaabist rääkimata."

Ranna-ala suurim investeering rannapromenaad valmib kalendrisuve alguseks. Ehitajaks YIT Ehitus, kes peab rajama trassid, tänavavalgustuse ja veevärgi. Raha on andnud nii linn kui ka Euroopa Liit. Sarandi sõnul aitab promenaadi valmimine kaasa linna arengule ning see oli hädavajalik, et investeeringuid linna tuua ning ettevõtluskeskkonda parandada.

Promenaadi valmides on plaan avada selle ääres viis toidukioskit, toitlustustelk, lisaks veel asjade hoiuruum. Sarandi sõnul plaanib linn tuleval aastal ranna-alasse investeerida veel neli miljonit, et ka kioski- ja kohvikumajandus valmis saaks. Sel aastal tulevad piirkonda vaid ajutised müügikohad.

Arutlusel on ka valvega jalgrattaparkla loomine vetelpääste hoone taha. Lisaks on plaanis korda teha ranna-ala kõnnitee mudaravila juurest kuni Kuuse tänavani.

Promenaadi valmimisega loodetakse tuua Pärnusse vähemalt kaks korda rohkem turiste kui seni. "Kui ma seisan praegu näoga ranna suunas, siis sel aastal on ranna-ala kaks korda rohkem kui eelmisel aastal ja sealt ka lootus, et külastajaid võiks olla kaks korda rohkem," sõnas Sarandi. Ta lisas, et kuna siseturistide osa Pärnus on aastatega vähenenud, loodetakse ka seda trendi muuta ja eestlased Pärnu meelitada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing