Venezuela lubab odavat kütust Euroopa vaestele

Sirje Rank 15. mai 2006, 00:00

"Tahan pakkuda meie tagasihoidlikku abi kõige vaesematele, kel pole piisavalt vahendeid, et endale talvekütust hankida," ütles Chavez Viinis pärast ELi ja Ladina-Ameerika riikide tippkohtumist oma poliitilistele toetajatele, vahendas Bloomberg.

Läinud talvel müüs Venezuela peaaegu 40 miljonit gallonit soodushinnaga kütust 181 000 USA majapidamisele ja sadadele kodutute varjupaikadele USA kaheksas osariigis. Abiprogramm oli eelkõige mõeldud selleks, et heita varju USA presidendile George W. Bushile.

Koos Boliivia uue presidendi Evo Moralesiga, kes 1. mail pälvis üle ilma tähelepanu Boliivia gaasivarude natsionaliseerimisega, külvas Chavez Viinis solvanguid Bushi valitsuse aadressil ning ennustas lõppu Ameerika impeeriumile.

Evo Morales kordas aga, et mingit kompensatsiooni välismaistele naftafirmadele gaasitootmise kontsessioonide konfiskeerimise eest ei maksta. Kahju kannatanud firmade seas on Briti BP ja BG Group, Brasiilia Petrobras ning Hispaania Repsol.

"Euroopa peab aru saama, et Ladina-Ameerikas on toimunud muutused. Inimesed, keda on ära kasutatud, on üles tõusmas, kuid seda demokraatia, mitte vägivalla abil," ütles Chavez Briti ajalehele Financial Times. Viinist sõitis Chavez eravisiidile Suurbritanniasse, kus teda võõrustavad Londoni linnapea ja Briti Tööpartei saadikud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing