15 eestlast läheb reisile ümber maailma

15. mai 2006, 11:01

Aastavahetusel läheb 15 eestlast lennukiga 25 päeva pikkusele reisile ümber maailma, ümbermaailmareis müüdi välja paari kuuga.

Eesti esimene turismigrupile korraldatud ümbermaailmareis kuulub reisibüroo GoTravel seiklusreiside sarja ja tõotab kujuneda ka selle reisisarja kõige suurimaks seikluseks, teatas ettevõte. Üks ainulaadsemaid elamusi selle reisi jooksul on kaks korda saabuv uusaastaöö.

„Ümbermaailmarändurid saavad uut aastat vastu võtta kahel korral, esimene vana-aasta õhtu saabub Aucklandis, kuna seejärel ületame kuupäevajoone ja jõuame Cooci saartele, saame teist korda uut aastat vastu võtta Rarotongal,” rääkis GoTraveli seiklusreiside projektijuht Arne Uusjärv, kes ümbermaailmarändureid reisil saadab.

Reisi esimene pikem peatus on Sydneys ja viimane peatuspunkt enne tagasi Euroopasse naasmist Rio de Janeiros. Rändurid käivad ka näiteks Uus-Meremaal, Lihavõttesaarel, Atacama kõrbes, Tahiitil.

Vaatamata sellele, et reisi hinnaks on 100 000 krooni, müüdi reis välja paari kuuga.

„Praegu võtame huvilisi veel ootelehele juhuks, kui keegi nendest 15 mingil põhjusel ikkagi reisile tulla ei saaks – aega on ju veel pool aastat,” ütles Uusjärv. „Samas ei annaks ma väga palju lootust, et uutel huvilistel veel sel aastal õnnestuks reisile ümber maailma pääseda.

Rändurid Tiit Pruuli, Toomas Männaste, Ants Tuuleveski ja Arne Uusjärv on alates märtsikuust viinud eestlasi seiklusreisidele Liibanoni, Malaisiasse, Floridasse ning peagi asuvad järgmised matkaseltskonnad teele Namiibiasse, Teravmägedesse, Mongooliasse.

Seiklusreisid ei tähenda seda, et ränduril tuleks seal hakata oma füüsilist vastupidavust testima - käiakse paikades, mis on eestlastele kultuuriliselt harjumatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing