Börsikommentaar: Euroopas jätkus langus, veduriks kaevanduskompaniid

15. mai 2006, 13:26

Euroopa aktsiaturud said reedesele langusele täna lisa.

Kui ennelõunal kippus peamiste indeksite miinus taas lähenema kahele protsendile, siis nüüd on langus veidike järele andnud.

Tõusnud tooraine hinnad on põhjustanud hirmu inflatsioonist tingitud intressitõusu osas, seda vaatamata tänasele järsule toorainehindade kukkumisele. Viimane aga lõi kaevanduskompaniide aktsiaid. Euroopa eksportööridele avaldab mõju dollari viimase aja langus, ehki dollar on täna tugevnenud.

'Kui te hakkate nägema kõrgemaid intresse, siis näete te ka mõningast nõudluse tagasitõmbumist aktsiate osas,' ütles Rathbone Unit Trust Managementi fondijuht Julian Chillingworth Bloombergile. 'See mõjutab eriti kaevanduskompaniide aktsiaid. Inimesed soovivad osa raha aktsiatest välja võtta.'

'Väljavaade intresside osas jääb negatiivseks,' ütles Credit Suisse Asset Managementi fondijuht Bob Parker. 'Võlakirjatootluste kasv hakkab mõjutama turge negatiivselt. Me võime hakata nägema nõrkust Euroopa kasvus.'

Maailma suurima kaevanduskompanii BHP Billitoni aktsia hind kukkus täna 5,1 protsenti, 1108 pennini.

Nafta hind langes New Yorgis 2,5 protsenti, 70,24 dollarini. Saudi Araabia naftaminister ütles, et nende tootmisvõimsuse kasv võib ületada nõudluse kasvu. Ei tahaks seda uskuda, kui ei toimu just globaalselt majanduskasvu järsku aeglustumist, kuid turg näib naftaministri juttu uskuvat.

Statoili aktsia hind langes 3,2 protsenti, 184 Norra kroonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing