Elion langetas minutihindu välisriikidesse helistamisel

15. mai 2006, 11:09

Elion langetas ligi neljandiku võrra minutihindu välisriikidesse helistamisel.

Ka asendati Kodupaketi klientidel riikidepõhise hinnakirja piirkondlike rahvusvaheliste kõnede hindadega.

Rahvusvaheliste kõnede minutihinnad langesid keskmiselt ligi 25%, samas osade kõnesuundade hinnad langesid võrreldes senisega isegi mitu korda, teatas ettevõte.

Küsimusele, miks te hindu alla tõite, kas põhjus on sõnas skype? vastas Elioni meediasuhete juht Ain Parmas, et telekommunikatsiooniturul on hinnad langenud ja langevad pikas perspektiivis veel. „Senini on traditsioonilist kõnesidet, ehk tavatelefoni kasutamist enim mõjutanud ja mõjutab jätkuvalt mobiilside klientide arvu kasv ning hinnalangus mobiilsideturul, VoIP-teenuse pakkujate (näiteks Skype - toim.) osa koguturul on marginaalne,” ütles Parmas. „Kõikjal maailmas liigub kõneside järjest enam mobiilvõrkudesse.”

Parmase sõnul muudab tehnoloogia areng mõne aja pärast IP-põhise telefonikõne siiski valdavaks, toimugu kõne siis tavatelefoni, mobiiltelefoni või arvuti kaudu. „See tähendab, et muutuvad ka kõnede maksustamispõhimõtted – telefonikõned muutuvad järjest enam fikseeritud kuutasuga võrguühenduse tasuta lisaväärtuseks, minutitasude osakaal väheneb,” ütles Parmas.

Näiteks Eesti lähiriikidest maksab nüüd Venemaale helistamine Elioni Kodupaketi ja Äripaketi klientidele 3,50 krooni minut ning Plusspaketi klientidele ja Venemaa Sõbrariigiks või Partnerriigiks valinutele 2,50 krooni minut. Moskva ja Peterburi puhul on minutihinnad vastavalt 2,50 krooni ja 1,50 krooni. Läti ja Leedu tavatelefonivõrkudesse helistamise minutihind on Kodupaketi klientidele 2,95 krooni, Äripaketi klientidele 2,75 krooni ning Plusspaketi klientidele ja Läti või Leedu Sõbrariigiks või Partnerriigiks valinutele 1,95 krooni.

Elioni kõnesidevaldkonna juhi Anne Sülla sõnul asendas Elion Kodupaketi klientidel riikidepõhise hinnakirja piirkondlike rahvusvaheliste kõnede hindadega ning jagas rahvusvahelised kõnesuunad 14 piirkonda. „Kõigisse ühte piirkonda kuuluvatesse riikidesse helistamine on Kodupaketis sama hinnaga, erinev on sama regiooni piires vaid tavatelefonidele ja mobiiltelefonidele helistamise hind,” selgitas Süld. „Piirkondlik hinnakiri muudab Kodupakettide klientidel väliskõnede hindades orienteerumise tunduvalt lihtsamaks.”

Piirkondlikud hinnad kehtestati Kodupaketis Aasiale, Ameerika Ühendriikidele ja Kanadale, Araabia maadele ja Aafrikale, Austraaliale/Uus-Meremaale ja Kaug-Idale, Ida-Euroopale ja Balkanimaadele, Kesk- ja Kagu-Aasiale, Ladina-Ameerikale ja Kariibi mere saartele, Lääne-Euroopale ja Balti riikidele, Okeaaniale ja Antartikale, Põhja-Atlandi saartele, Põhjamaadele, Taga-Kaukaasiale ja Lähis-Idale, Vahemere maadele ning Venemaale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing