Rumeenia valitsus ostab LDI loodud keskkonnareostuse mõõtmisseadme

15. mai 2006, 10:43

Eesti kõrgtehnoloogia firma, LDI võitis Rumeenia valitsuse korraldatud keskkonnakaitse konkursi.

Rumeenia ostab Eestis väljatöötatud reostuse avastamise ja kaardistamise seadme ehk lidari, teatas LDI.

Laseril põhinev kaugseireseade lidar võimaldab avastada operatiivselt vee- ja maapinna nafta- ja keemilise reostust. Lidarit saab kasutada lennuki, helikopteri või laeva pardal, selgitades välja reostuse ulatuse ja aidates tõhusamalt planeerida reostustõrjetöid. Süstemaatiline keskkonnamonitooring lidari abil võimaldab pikaajaliselt vähendada keskkonnaga seotud riske ja taastamiskulutusi. LDI lennulidarit on korduvalt kasutanud Eesti Piirivalveamet Loode-Eesti merereostuse diagnostikaks.

„Eesti kõrgtehnoloogia spetsialistide poolt väljatöötatud keskkonnauuringu seadmed on end rahvusvaheliselt hästi tõestanud ja järjekordne kinnitus Eesti võimalustest olla tehnoloogia ja teaduse arengus uuenduste vedajaks,“ lausus LDI tegevjuht Sergey Babichenko. Keskkonnareostuse monitooring on viimastel aastatel leidnud üha rohkem kasutamist seoses naftareostuste ja laevaõnnetustega.

LDI on 1991 aastal asutatud Eesti kapitalil baseeruv firma, mille omanike ringi kuulub OÜ Nemor Consulting, Endel Siffile kuuluv ettevõte OÜ Primos ning Indrek Neivelt ainuomanduses olev OÜ Trust IN. LDI tegeleb lasertehnoloogia arendamisega ja keskkonnadiagnostika seadmete väljatöötamisega. Firmal on kontorid nii Eestis kui ka Kanadas, mis opereerivad vastavalt Euroopa ja Ameerika turgudel.
Ettevõttes töötab 40 spetsialisti kellest seitse omavad doktorikraadi

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing