E-posti ja grupitöö renditeenus pakub väikeettevõttele suurfirma võimalusi

Indrek Kald 16. mai 2006, 00:00

Miks otsustasite renditeenuse kasuks?

Meie põhitegevuses on oluline efektiivne e-kirjade haldus ja meeskonna ühiste kalendrite kasutamine asukohast sõltumatult. Pikaajalise MS Exchange'i kasutajana oli meie selge eelistus Exchange, kuid serveri soetamine ja haldamine on seotud suurte investeeringutega. Lisaks tuleb kulutada igakuiselt märkimisväärselt haldamisele.

MLX-teenuse kuutasu on kasutajapõhine ja teenusele kulub täpselt nii palju, kui suur või väike firma on. Ilma investeeringute ja keeruka juurutamiseta on võimalik esimesest päevast alates kasutada tavaliselt ainult suurtele ettevõtetele kättesaadavat lahendust.

Mis olid alternatiivid?

Alternatiiviks võiks olla mõni arvutis töötav e-posti programm või veebikeskkonnas asuv süsteem. Nende funktsionaalsus ja turvalisus ei rahulda meie vajadusi.

Mis võimalusi renditeenus väikefirmale pakub?

See annab võimaluse kasutada kõrge funktsionaalsuse ja kvaliteediga turvalist grupitöölahendust väikeettevõttele sobiliku hinna eest. Süsteemi töövõime tagamise (sh tagavarakoopiate tegemise) eest vastutab teenust osutav ettevõte ning saan keskenduda oma ärile. Meie äris on väga oluline mobiilsus - turvalise ühenduse kaudu on meie e-posti ja grupitöö keskkond täisvõimalustes kättesaadav igast internetiühendusega punktist. Ja seda mitte piiratud veebikeskkonna kaudu, vaid sama funktsionaalsusega nagu ettevõtte sisevõrgus.

Hea omadus on sünkroniseerimine - arvutis olevas postkastis hoitakse kõiki e-kirju ja muid andmeid. Kui võrguühendus katkeb, saab tööd jätkata. Kõik offline´is tehtud tegevused (koostatud kirjad, planeeritud kohtumised, kirjade kataloogidesse tõstmine) sünkroniseeritakse automaatselt võrguühenduse tekkimisel. Ja kui oma arvutit käepärast pole, pääseb ligi veebi või pihuarvuti kaudu.

Kui kulukas on juurutus ja ülalpidamine?

Kaheksa kasutaja kuutasu on 1600 kr. Firma töötajate arvu muutumisel on muutunud ka kuutasu. Juurutus ei maksnud midagi. Meie arvutused näitasid, et MLX-teenus on soodsam kuni 50 kasutajakonto puhul. Suurema hulga kasutajate puhul on mõistlik soetada enda server.

Teenuse kasutuselevõtt on imelihtne. Veebist saab laadida tarkvara ja vajadusel näpuga juhendis järge ajades saab ka tavakasutaja sellega hakkama.

Mis muudatustega tuleb seejärel arvestada?

Outlook on väga hea funktsionaalsusega ning MLX annab mobiilsuse. Kui seda õigesti ära kasutada, on võimalik efektiivsust oluliselt tõsta. Väike negatiivne pool on see, et töö saab sind igalt poolt kätte.

Kui palju MLXi võimalusi te ise kasutate ja kui tihti?

Kasutan Outlooki funktsionaalsust - e-post, ühine kalendrite, kontaktide ja tööülesannete haldus, signatuurid, kohalejõudmise kviitungid, kirjade sorteerimise reeglid jms. Tänu MLXile ja vajadusel sülearvutile saan seda teha sama efektiivselt nii töölaua taga, ärikohtumisel, kohvikus, auto kõrvalistmel kui ka kodus diivanil. Olen rahul nii kasutaja kui ka firmajuhina.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing